29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή- Ν. Καλομοίρης: Αναγκαία η επιπλέον στήριξη μαθητών και φοιτητών

Αναφορά στα ζητήματα της Εκπαίδευσης έκανε ο κος Νίκος Καλομοίρης, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής, που πραγματοποιήθηκε στη Ροδόπη σημειώνοντας πως “το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιήθηκε, αλλά με ελλιπή μέτρα προστασίας”.

Υπενθύμισε ότι είχαν προηγηθεί κινητοποιήσεις στο τελείωμα της περσινής χρονιάς με βασικά αιτήματα: 15 μαθητές ανά τάξη, περισσότερους εκπαιδευτικούς και σχολικές καθαρίστριες “με δικαιώματα στην εργασία και όχι με ελαστικές σχέσεις για να γίνεται σωστή απολύμανση των σχολικών χώρων”, όπως είπε.

Ο κος Καλομοίρης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται “σαν η πανδημία να ξεκίνησε χθες”.
Αναφερόμενος ειδικά στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του ΔΠΘ στάθηκε: “Στις υψηλές τιμές των ενοικίων, στην «κακή», όπως είπε, κατάσταση, των φοιτητικών εστιών, αλλά και στα 110 δωμάτια που νοικιάζονται σε άλλο κτιριακό συγκρότημα για την κατοίκηση φοιτητών” σημειώνοντας πως “μεσούσης της Πανδημίας οι φοιτητές πέρσι αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν” ζητώντας να μισθωθούν εκ νέου για την στέγασή τους.
Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του Φασισμού και του Ρατσισμού, με αφορμή την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσα, τόνισε την ανάγκη “οι αιτίες, που «γεννούν» τον Φασισμό να απομονώνονται” σημειώνοντας, πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στην ελληνική κοινωνία. “Κάθε νέος και νέα θα πρέπει να απομονώνει κάθε τέτοια φωνή μέσα στα σχολεία, στον εργασιακό χώρο, στην κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ