29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Πέντε χρόνια περιμένουν τη δημιουργία ειδικής δομής στο Τελωνείο της Νυμφαίας για τη διενέργεια ελέγχων

Το αίτημα της δημιουργίας ειδικής δομής όπου θα φιλοξενείται η διενέργεια των ελέγχων στο Τελωνείο της Νυμφαίας, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Ναλμπάντης, μέλος της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων. Πέντε χρόνια μετά το αρχικό αίτημα κάλυψης της ανάγκης, ώστε να αποφεύγεται η διενέργεια των ελέγχων στο δρόμο, όπως σε αρκετές περιπτώσεις συμβαίνει ακόμη και σήμερα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημείωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι προσπάθειες τους για τη δημιουργία αυτής της υποδομής ήταν διαρκείς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Συνέχεια βρίσκαμε τοίχο μπροστά μας από την πολιτεία και από την κεντρική διοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε το παράδειγμα της δημιουργίας παρόμοιας υποδομής για την κάλυψη των αναγκών που “προκάλεσαν” οι νέες ανάγκες για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων λόγω της Πανδημίας. «Στην περίπτωση της Πανδημίας μπόρεσαν και βρήκαν πάρα πολύ γρήγορα και τα κονδύλια και τον τρόπο για να δημιουργήσουν δομές και να στεγαστεί κλιμάκιο υγειονομικού ελέγχου, όχι όμως και στην ικανοποίηση του δικού μας αιτήματος», ανέφερε ο κος Ναλμπάντης σημειώνοντας ότι είναι διαρκής η ανάγκης της πάταξης του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου που προέρχεται από τη διάβαση αυτή.

«Ζητήσαμε κτίριο, κοντέινερ ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή θα μας εξασφάλιζε την άνεση να πραγματοποιούμε τους ελέγχους μας ανθρώπινα», σημείωσε προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Και τα προηγούμενα χρόνια οι έλεγχοι γίνονταν κυριολεκτικά στο δρόμο και ακόμη και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις γίνεται αυτό». Παρά το γεγονός, όπως είπε, έχουν περάσει πέντε χρόνια μετά την υποβολή του αρχικού αιτήματος εργάζονται ακόμη και σήμερα με τον ίδιο τρόπο, “σε πολλές περιπτώσεις”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ