28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Περιορισμένη κατανάλωση στις λαϊκές – “Πονοκέφαλος” για τους καλλιεργητές και η κακοκαιρία

Παράπονα για μείωση της πελατείας τους εκφράζουν οι μικροπωλητές της Ροδόπης, παραγωγοί στην πλειοψηφία τους, αλλά και έμποροι σημειώνουν την απογοήτευσή τους, όπως λένε, από την στροφή του κοινού τους στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Το “καλάθι του νοικοκυριού” μείωσε το κόστος της αγοράς και έστρεψε πολλούς στα ράφια των πολυκαταστημάτων. «Ακόμη περισσότερους σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι» σημειώνουν οι ίδιοι και προσθέτουν «χάσαμε την πελατεία μας».

Κάνουν καιρό να δουν παλιούς «γνώριμους», όπως λένε, πελάτες τους και προσθέτουν «Και τον καιρό της πανδημίας και πολύ περισσότερο τώρα είναι στο σύνολό τους στραμμένοι στα πολυκαταστήματα αγοράζουν από εκεί τα πάντα». Έτσι βλέπουν πάγκους μισογεμάτους στο τελείωμα της προσπάθειάς τους και όταν τα πηγαίνουν καλύτερα νιώθουν ικανοποίηση μαζί κι έκπληξη.

Σε πιο δύσκολη θέση η παραγωγή που το «νότισμα» του καιρού, οι συχνοί Νοτιάδες, ωρίμασε πιο γρήγορα τη φθινοπωρινή παραγωγή τους. «Οι συνεχείς νοτιάδες δημιούργησαν- κράτησαν τις θερμοκρασίες «καλοκαιρινές» και βρεθήκαμε Δεκέμβριο μήνα να έχουμε ακόμη ντομάτες» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν, ότι ο καλός αυτός καιρός, οι βροχές τώρα και η υγρασία, δεν είναι σύμμαχος των φθινοπωρινών ζαρζαβατικών. Έτσι, «λάχανα, κουνουπίδια, αντίδια κ.α. εάν δεν πουληθούν τώρα, θα πεταχτούν, θα σαπίσουν στο χωράφι» λένε εκφράζοντας την αγωνία τους.

Περιμένοντας την εορταστική περίοδο που παραδοσιακά η κίνηση αυξάνεται και στο δικό τους χώρο εκφράζουν ικανοποίηση κι ευχαριστίες για όλους όσοι τους στηρίζουν με τις αγορές τους, «συνήθως τα χαμηλά εισοδήματα» λένε κι ελπίζουν σε καλύτερες εισπράξεις. «Τουλάχιστον να έρθουμε ξανά στα επίπεδα προ του κορονοϊού» σημειώνουν έχοντας τρεις ημέρες την εβδομάδα, στις λαϊκές που κατά μέσο όρο επισκέπτονται, την ευκαιρία να πουλήσουν μέρος της παραγωγής τους, να καλύψουν το αυξημένο κοστολόγιο και να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εαρινή προσπάθεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ