19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοντά στους Αγραφιώτες, οι Ευρυτάνες της Αμερικής. Δωρεά 10.600 δολαρίων για υποτροφίες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την εκπαίδευση

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ” και ο σύλλογος “ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ”, παρέχουν σημαντική οικονομική βοήθεια στον δήμο για την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών προς τους δημότες, προσφέρουν υποτροφίες και ενισχύουν την εκπαίδευση.

ΧΡΥΣΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ: “Συνεχής η προσφορά τους στην πατρίδα μας”

Μία γενναία χορηγία δέχτηκε ο δήμος Αγράφων από τους Ευρυτάνες της Αμερικής και, παράλληλα, αποκαταστάθηκε και μία αδικία σε αριστούχα μαθήτρια (είχαν αναφερθεί σχετικά τα Ευρυτανικά Νέα). Ακόμη, δέχτηκε δωρεά 10.600 δολαρίων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και την αγορά εκπαιδευτικών παιχνιδιών για το Δημοτικό Σχολείο Ραπτοπούλου.

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ” και ο σύλλογος “DAUGHTERS of EVRYTANIA” (Θυγατέρες Ευρυτανίας), ανταποκρίθηκαν και φέτος στο αίτημα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κας Χρύσας Σουλιώτη, και προχώρησαν σε γενναία οικονομική χορηγία στον Δήμο, ύψους 10.000 δολαρίων.
Παράλληλα, αποκαθίσταται και μία αδικία προς την αριστούχα μαθήτρια, Μαρία Αζούκη, την πρώτη σε βαθμολογία μαθήτρια του δήμου Αγράφων από το Ραπτόπουλο, που δεν είχε λάβει φέτος υποτροφία από την Ένωση Βελουχίου, με τη διάθεση υποτροφίας ύψους 600 δολαρίων.

Η χορηγία
Η συνολική χορηγία των Ευρυτάνων της Αμερικής ανέρχεται σε 10.600 δολάρια, τα οποία προέκυψαν, υστέρα από προφορικά και γραπτά αιτήματα της αντιδημάρχου του δήμου Αγράφων προς τους ευρυτανικούς συλλόγους. Τα χρήματα εκταμιεύονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, με ωφελούμενους κατοίκους και μαθητές του δήμου Αγράφων.
Συγκεκριμένα, 6.500 δολάρια θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Η σημαντική αυτή οικονομική ενίσχυση απευθύνεται σε όλους τους δημότες των Αγράφων που χρησιμοποιούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και κατέστη δυνατή κατόπιν προφορικού αιτήματος “… προς τον φίλο και Πρόεδρο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής Το Βελούχι”, κ. Δημήτρη Τσόλκα όπως αναφέρει η κα Σουλιώτη.
Από τον σύλλογο “DAUGHTERS of EVRYTANIA”, κατόπιν γραπτού αιτήματός προς το Δ.Σ. του συλλόγου, θα διατεθούν 3.500 δολάρια για την αγορά και τοποθέτηση διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ραπτοπούλου.
Κάθε χρόνο οι “Θυγατέρες” ενισχύουν οικονομικά και ένα διαφορετικό σχολείο. Πέρυσι, κάλυψαν τα έξοδα για τη μετάβαση του Δημοτικού Σχολείου Βαλαώρας και Γρανίτσας στον “Μύλο των Ξωτικών”.

Υποτροφία σε αδικημένη αριστούχα μαθήτρια

Η αντιδήμαρχος κα Σουλιώτη με την αριστούχα μαθήτρια Μαρία Αζούκη.

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”, κάθε χρόνο διαθέτει σημαντικά κονδύλια για υποτροφίες σε αριστούχους Ευρυτάνες μαθητές, είτε για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είτε για να τις συνεχίσουν. Η οικονομική βοήθεια που παρέχει η Ένωση για πολλά χρόνια τώρα, είναι πολύ σημαντική.
Σε ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων αναδείχθηκε η αριστούχα μαθήτρια του Λυκείου Ραπτοπούλου, Μαρία Αζούκη, η οποία, προφανώς, εκ παραδρομής δεν είχε λάβει φέτος υποτροφία από την ΕΝΩΣΗ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ και ούτε και η ίδια η μαθήτρια το επεδίωξε.
Ωστόσο, μετά από προφορικό αίτημα της κας αντιδημάρχου προς τον διευθυντή και επιστημονικό συνεργάτη της ακαδημίας Socrates Academy, κ. Ελευθέριο Περούλα, εγκρίθηκε η υποτροφία και η Ένωση παρέχει στη 18χρονη -φοιτήτρια, πλέον- χρηματικό έπαθλο, ύψους 600 δολαρίων.

Ευχαριστήριο μήνυμα αντιδημάρχου

Η αντιδήμαρχος του δήμου Αγράφων, κα Χρύσα Σουλιώτη, απευθύνει δημόσιο ευχαριστήριο μήνυμα προς την Ένωση Αμερικής “Το Βελούχι” και τον Σύλλογο, τμήμα της Ένωσης, “DAUGHTERS of EVRYTANIA”, για την άοκνη στήριξη των Αγραφιωτών, αναφέροντας τα εξής:
“Η σχέση μου με την ΕΝΩΣΗ Αμερικής “Το Βελούχι” έχει πλέον γίνει σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης και μακροχρόνιας φιλίας. Μιας σχέση που ξεκίνησε και ενδυναμώθηκε μέσα από τις επισκέψεις μου τα τελευταία δέκα (10) έτη στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ‘Το Βελούχι’ στην Αμερική. Εκεί έγινε και η πρώτη γνωριμία με το Τμήμα της Ένωσης που ονομάζεται “DAUGHTERS of EVRYTANIA”, μέλος και η ίδια, αλλά και συμμετέχουσα πολλές φορές στις εργασίες του.
Πολλές φορές σκέφτομαι… με τι λόγια να περιγράψω την προσφορά αυτών των ανθρώπων στην πατρίδα μας. Ποιες λέξεις είναι ικανές να αποδώσουν την ευγνωμοσύνη μου; Ακούραστοι σε κάθε αίτημα για βοήθεια, με απόλυτη εμπιστοσύνη, με πίστη κάθε φορά που τους καλώ για την αναγκαιότητα της επέμβασής τους. Κοντά στους οικονομικά αδυνάμους, κοντά στους μικρούς και μεγάλους μαθητές, κοντά σε όλους μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ