25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοντογεώργος: “Η κυβέρνηση εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση – Να αφήσουμε πίσω αντιλήψεις του παρελθόντος” (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, ως η πλησιέστερη εξουσία στον πολίτη, οφείλει να γνωρίζει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, οφείλει να αναγνωρίζει και να συμμερίζεται τις συνεχόμενες δύσκολες περιόδους και κρίσεις που άντεξε η κοινωνία και οι πολίτες, οφείλει να προσαρμόζει τον προγραμματισμό και τη δράση της σύμφωνα με τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών, παράλληλα όμως οφείλει και πρέπει να χαράζει το μέλλον και τις προοπτικές για την πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών, για ένα κράτος πιο οργανωμένο σε τοπικό επίπεδο, με δίχτυ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας στο Καρπενήσι, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.

Η κρίση της πανδημίας, πρόσθεσε, απέδειξε ότι «μπορούμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα που διαρκώς προκύπτουν (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, υψηλοί πληθωρισμοί και ακρίβεια), «παραμερίζοντας αγκυλώσεις και αντιλήψεις του παρελθόντος που θέλουν την αυτοδιοίκηση ακίνητη και κατ’ ακολουθία ευχάριστη σε όλους», όπως είπε.

Η κυβέρνηση εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της, επεσήμανε ο βουλευτής και στάθηκε στο νέο, ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Αγράφων Ευρυτανίας (συνολικού ύψους 90 εκ. ευρώ), ενώ ζήτησε συνέργειες και πνεύμα σύμπνοιας για την περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ