29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Ανέβηκε επιδημιολογικό επίπεδο η Ευρυτανία, από το “πράσινο” στο “κίτρινο”, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

«Σκοπός μας είναι η χώρα μας να συνεχίσει να εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός και αυτό ακριβώς το μήνυμα στέλνει η λήψη των μέτρων τοπικού χαρακτήρα, με βάση αποκλειστικά και μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης (22/7) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ενημέρωσε, αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα, ένα self-test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια.

Αναφέρθηκε και στις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, οι οποίες προέκυψαν σε συνέχεια της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής. Η Ευρυτανία ανεβαίνει επίπεδο και από το “πράσινο” μεταφέρεται στο “κίτρινο”, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν επιβεβαιωθεί 13 κρούσματα -που αφορούν, κυρίως, ενδοοικογενειακές μεταδόσεις και άτομα νεαρής ηλικίας.

Τι αλλάζει στον χάρτη

Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο πράσινο, στο επίπεδο 1.

«Είναι πασιφανές ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή από όλους. Απαιτεί επίσης, όπως έχουμε πει πολλές φορές, να μην ατονήσουν οι εμβολιασμοί», σημείωσε ο Ευρυτάνας υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «…πέρα από τις διακοπές μας, ας προγραμματίσουμε, λοιπόν, και τον εμβολιασμό μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ