18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Αρχές Απριλίου τα πρώτα 10 εκατ. self tests στα φαρμακεία – 30 εταιρίες κατέθεσαν φάκελο

self test κορονοϊού

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία με τα self tests για τον κορονοϊό, καθώς ολοκληρώθηκε η φάση της κατάθεσης προσφορών.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία αρχές Απριλίου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ενώ οι σχετικοί φάκελοι θα κατατεθούν τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση είναι οι: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Αν εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης με το self-test είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπαίνουν με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. 

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19..

Αν έχουν συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

 

To άρθρο Κορονοϊός: Αρχές Απριλίου τα πρώτα 10 εκατ. self tests στα φαρμακεία – 30 εταιρίες κατέθεσαν φάκελο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ