1 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φωτογραφία του – Πώς επιτίθεται στα κύτταρα (pics, video)

Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φωτογραφία του – Πώς επιτίθεται στα κύτταρα (pics, video)

Ο κορονοϊός αποκαλύπτεται! Έχουμε δει αμέτρητες εικόνες του. Όλες όμως βασίζονταν σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τώρα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι φονικοί ιοί SARS-CoV-2 αποτυπώνονται όπως πραγματικά είναι.

Τα «αποκαλυπτήρια» για το πώς είναι ο κορονοϊός στ’ αλήθεια έκανε η αυστριακή εταιρία «Nanographics», παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, σύμφωνα με τη γερμανική BILD.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν νέες τεχνικές και δημιούργησαν τρισδιάστατες εικόνες πραγματικών ιών SARS-CoV-2 από παγωμένα δείγματα.

 

Όπως αναφέρει το αυστριακό δίκτυο ORF στον ιστότοπό του, ο Ιβάν Βιόλα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βασιλιά Αμπντουλάχ (σ.σ. Σαουδική Αραβία) δήλωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής διάλεξης ότι απαιτούνται δεδομένα από ερευνητές για τη δημιουργία των τρισδιάστατων εικόνων.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος, επίσης, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο. Εκεί, άθικτα σωματίδια ιού SARS-CoV-2 εκχυλίστηκαν σε δείγματα, σαρώθηκαν με μικροσκόπια κρυοηλεκτρονίου (σ.σ. μικροσκοπία δειγμάτων κατεψυγμένων από σοκ) και ψηφιοποιήθηκαν.

Αυτές οι νέες μέθοδοι θα επιτρέψουν στο μέλλον την πιο εύκολη και γρήγορη ανάλυση βιολογικών μικροσκοπικών δεδομένων, λένε.

 

 

To άρθρο Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φωτογραφία του – Πώς επιτίθεται στα κύτταρα (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ