17 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός – Γαλλία: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 18 συνιστούν οι υγειονομικές αρχές

Τρίτη δόση εμβολίου για όλους συνιστούν οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία σήμερα, αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα πρέπει να γίνεται ήδη από την ηλικία των 18 ετών και 5 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Η σύσταση αυτή για την τρίτη δόση εμβολίου, ήρθε στη δημοσιότητα λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις και προαναγγέλλει πιθανότατα αυτά που θα ανακοινωθούν από τον Γάλλο υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν αργότερα σήμερα στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), καθώς η Γαλλία πλήττεται από ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας και θέλει να αποφύγει το καθολικό lockdown.

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή (19.11.2021), η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS) πρότεινε η αναμνηστική δόση να γίνεται από την ηλικία των 40 ετών, 6 μήνες μετά την τελευταία δόση ωστόσο έλαβε την απόφαση να μειωθούν οι προθεσμίες, επειδή η «αναζωπύρωση της επιδημίας» είναι «ακόμη πιο ισχυρή απ’ ό,τι αναμενόταν», εξηγεί στη νέα γνωμοδότησή της.

«Θεωρεί πως το ανησυχητικό επιδημικό πλαίσιο δικαιολογεί μια επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας με μείωση της προθεσμίας ανάμεσα στον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και την αναμνηστική δόση», αναφέρει η HAS, ο ρόλος της οποίας είναι να εμπνέει την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά.

«Συνιστά συνεπώς η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης να μπορεί πλέον να γίνεται από τους 5 μήνες μετά τον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και η εκστρατεία της αναμνηστικής δόσης να διευρυνθεί ήδη από τώρα στα πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω».

Θα μειωθούν οι νοσηλείες

Η HAS βασίζεται κυρίως σε προβολές του Ινστιτούτου Παστέρ, οι οποίες υπολογίζουν τη μείωση της κορύφωσης των νοσηλειών, αν χορηγηθεί η αναμνηστική δόση από την ηλικία των 18 ετών.

Σύμφωνα με τη HAS, η μείωση αυτή είναι 39%, αν η αναμνηστική δόση γίνει 6 μήνες μετά την τελευταία ένεση, και περνά στο 50%, αν η αναμνηστική δόση γίνει στους 5 μήνες.

Η HAS διαβεβαιώνει πως η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από «τα δεδομένα μελετών στην πραγματική ζωή που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ».

Πέρα από την αναμνηστική δόση, «είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεχιστούν οι προσπάθειες εμβολιασμού προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», υπογραμμίζει τη HAS.

Επίσης επιμένει στην «ενίσχυση της εφαρμογής των μέτρων προσωπικής προστασίας» ώστε να «προστατευθεί το σύστημα υγειονομικής φροντίδας και να αποφευχθούν περιοριστικά μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός – Γαλλία: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 18 συνιστούν οι υγειονομικές αρχές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ