28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Διασωληνώθηκε 33χρονος ασθενής από το Ραπτόπουλο, ο έβδομος Ευρυτάνας που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Άσχημα εξελίσσεται η διασπορά του κορονοϊού στη Δυτική Ευρυτανία, εκεί όπου, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ διαπίστωσαν έξαρση κρουσμάτων και αποφασίστηκε η λήψη μέτρων.

Σήμερα, Τετάρτη 9/12, ένας νέος άνθρωπος μόλις 33 ετών, από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο 69χρονος πατέρας του, επίσης, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Πρόκειται για τον έβδομο -και νεότερο- συμπολίτη μας για τον οποίο κρίνεται αναγκαία η μεταφορά σε ΜΕΘ. Εντύπωση προκαλεί ο χαμηλός μέρος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων Ευρυτάνων σε κλίνες εντατικής -μόλις στα 55 έτη, απόδειξη ότι, πλέον, ο κορονοϊός δεν λογαριάζει ηλικίες αλλά μπορεί να καταστεί επικίνδυνος και σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων.

Πέντε ακόμα Ευρυτάνες δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ένας 72χρονος, ένας 56χρονος νοσηλεύεται σε εντατική σε Νοσοκομείο της Κορίνθου, ένας 51χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Αγρίνιο, ενώ ένας κάτοικος χωριού του δ. Αγράφων -50 ετών- νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στη Λαμία. Δυστυχώς, κατέληξε ένας 59χρονος που επίσης βρισκόταν στην εντατική.

Την ίδια ώρα, στην ειδική πτέρυγα covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου νοσηλεύονται 14 ασθενείς, ορισμένοι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η μεγαλύτερη υγειονομική δομή στην Ευρυτανία λειτουργεί, το τελευταίο διάστημα, με υπερβάσεις του υγειονομικού προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτών που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά νέα περιστατικά παρά τις ελλείψεις. Συγκινητική, αν όχι ηρωική, είναι η προσπάθεια που καταβάλει ο μοναδικός -το τελευταίο διάστημα- Παθολόγος του Γ.Ν.Κ., Θοδωρής Δαλαδήμος, που κράτησε όρθιο ένα ολόκληρο νοσοκομείο, μετά την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία τέθηκαν ο έτερος Παθολόγος, Ιωάννης Πέτρου, και ο νέος Πνευμονολόγος, που εντοπίστηκαν θετικοί στον νέο ιό.

 Η επιστροφή του Ι. Πέτρου στα καθήκοντά του, μετά το πέρας του υποχρεωτικού διαστήματος που προβλέπεται για τους υγειονομικούς, θα δώσει μια μικρή «ανάσα» στη λειτουργία του νοσοκομείου, ωστόσο είναι δεδομένο πως η τρέχουσα κρίση του κορονοϊού ανέδειξε με τρόπο εμφατικό την ανάγκη ενίσχυσης του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου με μόνιμο προσωπικό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ