25 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός / Ενδοοικογενειακές οι μολύνσεις που επιβεβαιώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ευρυτανία, με Μ.Ο. ηλικίας τα 34 έτη

Επιδημιολογική αύξηση καταγράφεται σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες, όπως ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης (15/7) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Μία εξ αυτών είναι και η Ευρυτανία, όπου ο ΕΟΔΥ έχει καταχωρίσει, το τελευταίο 7ήμερο, συνολικά εννέα (9) κρούσματα. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ενδοοικογενειακές -κατά κύριο λόγο- μολύνσεις, με μέση ηλικία των κρουσμάτων τα 34 έτη. Πιο συγκεκριμένα, θετικά ανιχνεύθηκαν τέσσερα παιδιά (13, 13, 16, 18 ετών), τρεις γυναίκες 44, 67 και 77 χρόνων, καθώς και δύο άνδρες, 42 και 61 ετών.

Συνολικά, τον τελευταίο 1,5 μήνα τα περιστατικά covid στην Ευρυτανία είναι 13 και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν εκφράζεται ανησυχία. Αντίθετα, σε σταθερά πτωτική πορεία βρίσκονται οι ημερήσιοι εμβολιασμοί και ενώ το 4ο κύμα έχει ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (15/7) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.794 νέα κρούσματα και θετικότητα 3,44% (στο μηδέν η Ευρυτανία). Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς -όπως η Μύκονος, η Πάρος, το Ρέθυμνο, η Σαντορίνη κ.α.

«Δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας», είπε σήμερα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ