29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός – Κίνα: Βρέθηκε εστία μόλυνσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Κορονοϊός – Κίνα: Βρέθηκε εστία μόλυνσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε εστία μολύνσεων covid-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) μεταξύ των εργαζομένων σε εγχώριο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Η ανακοίνωση προκάλεσε, μοιραία, ανησυχία στους καταναλωτές οι οποίοι μέχρι τώρα ανησυχούσαν κυρίως για την ασφάλεια των εισαγόμενων, στην Κίνα, τροφίμων.

Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο όπου σφαγιάζονται 50 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως στην πόλη Χαρμπίν, στη βορειοανατολική Κίνα, το οποίο ανήκει στην ταϊλανδική εταιρεία Charoen Pokphand, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος πουλερικών παγκοσμίως.

Click4more Ο κορονοϊός φέρνει για πρώτη φορά σκληρά μέτρα στο Χονγκ Κονγκ – Σε lockdown δεκάδες χιλιάδες πολίτες

Άλλοι 28 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και τρία μέλη των οικογενειών τους είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Πέμπτη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν και οι αρχές της Κίνας έχουν αναφέρει αρκετές φορές ότι εντόπισαν τον κορονοϊό σε εισαγόμενο κατεψυγμένο κρέας ή ψάρια, μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί σημαντικές εστίες της covid-19 σε εγχώρια εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη ήταν μεταξύ των ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την covid-19 πέρυσι, με χιλιάδες από αυτούς να μολύνονται από κορονοϊό.

Click4more Eπιστρέφει ο κορονοϊός στην Κίνα; Μαζικά τεστ στο Πεκίνο, σε «συναγερμό» η Σανγκάη

Η εστία στο εργοστάσιο της C.P. εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας των κατοίκων της περιοχής, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων covid-19.

Εξάλλου κορονοϊός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν μέσα από το εργοστάσιο, τα ψυγεία του και το εξωτερικό των συσκευασιών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός – Κίνα: Βρέθηκε εστία μόλυνσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ