23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Καλά νέα για τους Ευρυτάνες ασθενείς, αποσωληνώθηκαν ακόμα τρεις (3). Πτωτική η πορεία των νέων κρουσμάτων

Θετικά είναι τα νέα τα οποία φτάνουν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου νοσηλεύονταν Ευρυτάνες με σοβαρότερα συμπτώματα της νόσου covid-19.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον μόνο δύο (2) ασθενείς, ενώ τρεις (3) Ευρυτάνες που νοσηλεύονταν σε κλίνη ΜΕΘ, ένας 33χρονος, ένας 56χρονος και ένας 69χρονος, έχουν αποσωληνωθεί και νοσηλεύονται σε πτέρυγα covid-19 αναρρώνοντας.

Τη δική τους μάχη εξακολουθούν να δίνoυν δύο συνάνθρωποί μας από το Καρπενήσι, ένας 51χρονος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου και ένας 72χρονος, που βρίσκεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου. Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου νοσηλεύονται 16 ασθενείς με κορονοϊό.

Αισιοδοξία προκύπτει και από την πορεία των νέων περιστατικών, που σταδιακά δείχνει ελεγχόμενη και οι τοπικές αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία πως αυτή η τάση θα εδραιωθεί. Κατά τη διάρκεια του πρώτου 15νθήμερου του Δεκεμβρίου μέχρι και χθες (Τρίτη 15/12) έχουν καταγραφεί 65 μολύνσεις covid-19, ενώ συνολικά την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 14 κρούσματα στην Ευρυτανία.

Στο Ραπτόπουλο, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, το πρωί της Τρίτης (15/12), κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν μαζικούς ελέγχους στο χωριό, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία εξάπλωσης (ή μη) του ιού. Διενεργήθηκαν σαράντα ένα (41) rapid test, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού, τα οποία στο σύνολό τους προέκυψαν αρνητικά. Τεστ έγιναν σε άτομα που είχαν προκύψει θετικοί, αλλά και σε στενές επαφές τους που ήδη βρίσκονται σε καραντίνα. Επίκειται άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά το τοπικό λοκντάουν 7 ημερών που επιβλήθηκε στο χωριό και τους οικισμούς του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ