23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Παιδιά και εφήβους αφορά σχεδόν 1 στα 2 νέα κρούσματα στην Ευρυτανία. Ένα τμήμα δημοτικού σχολείου σε αναστολή λειτουργίας με το 50%+1

Έξαρση κρουσμάτων covid σε μικρές ηλικίες παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στην Ευρυτανία. Μετά την περίοδο των γιορτών είχε αρχίσει μια μετατόπιση προς τα πάνω των ηλικιών των ατόμων που εντοπίζονταν θετικά, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες το μοτίβο έχει διαφοροποιηθεί: σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα στον νομό αφορά παιδιά και εφήβους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα 21-23/1/2022, σε σύνολο 46 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 20 σχετίζονταν με άτομα ηλικίας 7 – 15 ετών, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, επί συνόλου 18 νέων μολύνσεων, οι 11 (ποσοστό 61%) αφορούσαν την ίδια ηλικιακή ομάδα. Με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, το 48,44% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε παιδιά και εφήβους.

Την τελευταία εβδομάδα, κρούσματα εντοπίστηκαν και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια-λύκεια), ωστόσο ήταν μεμονωμένα και δεν οδήγησαν τμήματα σε αναστολή· τα περισσότερα εντοπίστηκαν μέσω των σελφ τεστ στα οποία υποχρεούνται οι μαθητές-τριες.

Έκλεισε τμήμα σε δημοτικό

Εξάλλου, συρροή κρουσμάτων διαπιστώθηκε μεταξύ μαθητών-τριών δημοτικού σχολείου στο Καρπενήσι, με αποτέλεσμα τα διά ζώσης μαθήματα να σταματήσουν. Πρόκειται για τη Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, όπου, βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, αποφασίστηκε αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε σύνολο 20 παιδιών, θετικά βρέθηκαν τα 12. Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Βάσει πρωτοκόλλου, όταν σε ένα σχολικό τμήμα εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του, τότε λαμβάνεται απόφαση αναστολής λειτουργίας του και ενεργοποίησης της διαδικασίας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ