25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Παιδιά & εφήβους αφορά το 50% των νέων κρουσμάτων στην Ευρυτανία – Υπερδιπλάσιο σε σχέση με την επικράτεια

Σημαντικά υψηλότερο καταγράφεται το ποσοστό κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους στην Ευρυτανία, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι νεαρές ηλικίες «οδηγούν» το νέο πανδημικό κύμα στον τόπο μας, με συρροές μολύνσεων να έχουν επιβεβαιωθεί σε σχολικές μονάδες του Καρπενησίου, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρυτανία, από τη Δευτέρα 8 μέχρι και την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, ανέρχονται σε 78. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, τα 35, ήτοι, ποσοστό 45%, αφορά ηλικίες από 4 έως 18 ετών. Την ίδια ώρα, το ποσοστό μολύνσεων σε επίπεδο επικράτειας, που σχετίζονται με παιδιά και εφήβους δεν ξεπερνά το 25%.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου, το σύνολο των ασθενών covid-19 ηλικίας 4-18 ετών ήταν 10.729, αποτελώντας το 23% (+4,55% από την προηγούμενη εβδομάδα) επί του συνόλου των κρουσμάτων.

Σε τάξεις σχολείων στο Καρπενήσι, τόσο στη Α/θμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση, μαθήματα γίνονται με ολιγομελή τμήματα, καθώς μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, οι γονείς επιλέγουν να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά. Σε απολυμάνσεις αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων σχολικών μονάδων, έχει προχωρήσει, ο Δήμος Καρπενησίου.

Υπενθυμίζεται ότι για να ληφθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας ενός τμήματος, θα πρέπει να έχουν νοσήσει οι μισοί συν ένας μαθητής επί του δυναμικού (50%+1 κρούσμα).

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρυτανία, δημοσιεύουν τα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ