3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Παρελθόν από σήμερα οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Παύει να ισχύει από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο, πάντως, όπως είχε διαπιστωθεί, είχε χαμηλό βαθμό εφαρμογής από τους πολίτες.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες, να φορούν μάσκα σε περιοχές όπου παρατηρείται συνωστισμός. Διευκρινίζεται επίσης, πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων η πληρότητα επανέρχεται στο 100%.

Η σταθερή υποχώρηση των επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει η Καθημερινή, οδήγησε τους ειδικούς της επιτροπής στο να δώσουν το «πράσινο φως» για τη χαλάρωση και αυτού του μέτρου, η οποία μάλιστα έγινε νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς η αρχική υπόθεση ήταν ότι θα ίσχυε μετά το τριήμερο των Αποκριών.

«Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό ότι από σήμερα δεν καταργείται εντελώς η χρήση της μάσκας για κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Σταματούλα Τσικρικά. Υπογράμμισε την ισχυρή σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για διατήρησή της όπου διαπιστώνεται συνωστισμός και για χρήση της από άτομα με παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και για τα άτομα τα οποία δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό έναντι του SARS Cov-2.

Στην Ευρυτανία, το τελευταίο 10ήμερο καταγράφεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου. Από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου έχουν επιβεβαιωθεί 265 κρούσματα, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το τριήμερο της Αποκριάς-Καθ. Δευτέρας, που -αναπόφευκτα- θα φέρει συνωστισμούς (πχ στην εστίαση).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ