28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Περισσότερα από 140 τεστ έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία του Καρπενησίου – Τα αποτελέσματα των rapid

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, την περασμένη Τετάρτη (24/2) ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος προαιρετικών τεστ ανίχνευσης covid-19 στις σχολικές μονάδες του δήμου Καρπενησίου. Η επιδημιολογική παρατήρηση και ο εντοπισμός τυχόν διασποράς μεταξύ του μαθητικού ή εκπαιδευτικού δυναμικού αποτελεί, εξάλλου, ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας, σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία οι αρμόδιοι.

Συνολικά, το τριήμερο 24-26 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν 144 έλεγχοι -με μοριακά και rapid τεστ- από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές άνω των 16 ετών, προσωπικό καθαριότητας και σχολικούς τροχονόμους. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι όλα τα rapid test, περισσότερα από 100 στο σύνολο, προέκυψαν αρνητικά· αναμένονται τα αποτελέσματα από τα PCR τεστ.

Την πρώτη ημέρα, στο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου έγιναν 73 τεστ (31 rapid, 42 PCR) και την επομένη, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 51 ελέγχους (rapid) στο 1ο (15 τεστ), 2ο (21) και 4ο (15) Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, Παρασκευή (26/2), σειρά είχε το σχολικό συγκρότημα του Προφήτη Ηλία (3ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ, Νηπιαγωγείο), όπου διενεργήθηκαν συνολικά 20 έλεγχοι (rapid).

«Ολοκληρώσαμε τη β’ φάση επιτόπιων δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου», αναφέρει στα Ε.Ν. η αρμόδια για θέματα Παιδείας, αντιδήμαρχος του δ. Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα, σημειώνοντας πως «…στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος άμυνας κατά της covid-19. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ