28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός: Προβληματίζει η Αττική, σκέψεις για τοπικά lockdown

Κορονοϊός: Προβληματίζει η Αττική, σκέψεις για τοπικά lockdown

Η Αττική παραμένει στο μικροσκόπιο των ειδικών καθώς μπορεί η γενική εικόνα για την πορεία του κορονοϊού να είναι καλή, όμως η Αττική είναι μια περιοχή που μπορεί, αν δεν υπάρξει προσοχή, να την αλλάξει.

Το τελευταίο δεκαήμερο στην Αττική έχουν ανιχνευτεί 2.151 κρούσματα κορονοϊού ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση οι νέες μολύνσεις στο λεκανοπέδιο είναι σε τριψήφιο βαθμό.

Click4more: Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη – Φοβάται επιτάχυνση του τρίτου κύματος ο Σαρηγιάννης

Και όπως είναι φυσικό μετά το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων η ανησυχία μεγαλώνει καθώς στην Αττική διαμένει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Συγκεκριμένα η κατάσταση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο είναι η ακόλουθη:

22 Ιανουαρίου: 248

21 Ιανουαρίου: 234

20 Ιανουαρίου: 230

19 Ιανουαρίου: 256

18 Ιανουαρίου: 139

17 Ιανουαρίου: 94

16 Ιανουαρίου: 215

15 Iανουαρίου: 187

14 Ιανουαρίου: 277

13 Ιανουαρίου: 271

«Άσχημη τροπή αν σκάσει η Αθήνα»

Τον προβληματισμό του για την Αττική εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ καθώς τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τα μισά απ’ αυτά εντοπίζονται στην Αττική.

«Κατακόκκινο» είναι το κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 4 (!) και αυτό δημιουργεί φόβο για τη διασπορά που μπορεί να υπάρξει και επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.

Click4more: Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown και οι απαγορεύσεις για κυνήγι και ψάρεμα – Οι εξαιρέσεις

«Αν “σκάσει” η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή» τόνισε ο Νίκος Σύψας και προειδοποίησε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι ο ιός είναι εδώ και ότι δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα.

Με την Αττική συνδέεται και το… καλοκαίρι αλλά και το άμεσο μέλλον. Όπως τόνισε ο Νίκος Σύψας «αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο». Και εξήγησε ότι αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο.

 

To άρθρο Κορονοϊός: Προβληματίζει η Αττική, σκέψεις για τοπικά lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ