23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Προς παράταση του “μίνι” lockdown στην Ευρυτανία. Παραμένει στο κόκκινο στον νέο επιδημιολογικό χάρτη της ΓΓΠΠ

Σήμερα Τετάρτη (15/9), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο), με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Η ΠΕ Ευρυτανίας διατηρείται στο κόκκινο και, πλην απροόπτου, τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, που ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, θα διατηρηθούν για μία εβδομάδα ακόμα -πιθανόν ως την Παρασκευή 23/9, οπότε και θα επανεξεταστούν. Στο επίπεδο 4 εντάχθηκαν, επίσης, η Καβάλα, η Πέλλα, η Πιερία και η Ημαθία. Συνεχίσει στο κόκκινο η Αργολίδα -που είχε ενταχθεί μαζί με την Ευρυτανία.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τη σχετική ΚΥΑ, ισχύουν ήδη τα εξής:

απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί (με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας)

απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας (εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων)

Το πενθήμερο από την έναρξη εφαρμογής των ανωτέρω μέτρων (10/9) μέχρι και χθες, Τρίτη 14/9, στην ΠΕ Ευρυτανίας έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα κορονοϊού.

Ο νέος (14/9) επιδημιολογικός χάρτης χρωματίζει εκ νέου με κόκκινο την ΠΕ Ευρυτανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ