29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Σε νέο χώρο τα rapid test του ΕΟΔΥ στο Καρπενήσι. Η θετικότητα μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σε νέο χώρο φιλοξενείται, εδώ και λίγες ημέρες, η τοπική ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που διενεργεί τα rapid test ανίχνευσης του κορονοϊού στο Καρπενήσι. Μέχρι πρότινος, οι έλεγχοι γίνονταν σε σημείο παραπλεύρως του κτηρίου ΚΑΠΗ, καθώς η δομή έχει ανοίξει ξανά εδώ και λίγους μήνες. Ενόψει του χειμώνα και για λόγους προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, η ΚΟΜΥ μεταφέρθηκε στον οικίσκο που λειτουργούσε ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ευρυτανίας, ακριβώς απέναντι.

Την ανακαίνιση του χώρου ανέλαβε, με δαπάνη του απαραίτητου ποσού και διάθεση εργατών, ο Δήμος Καρπενησίου. Έλεγχοι γίνονται καθημερινά και ώρες 9 με 15:00. Υπενθυμίζεται ότι για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Θετικότητα 9% μετά το τριήμερο

Την ίδια ώρα, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, διάστημα κατά το οποίο το Καρπενήσι και τα χωριά κατακλύστηκαν από επισκέπτες, δεν φαίνεται να επιβάρυνε κατά πολύ την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό επίπεδο. Η θετικότητα στα τεστ του ΕΟΔΥ στο Καρπενήσι διαμορφώνεται στο 9% μετά το τριήμερο, όπως αποτυπώνεται στο πίνακα:

ΗμερομηνίαΣύνολο τεστ ΕΟΔΥ (Καρπενήσι)Σύνολο θετικών τεστ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ39 RAPID TESTS4 ΘΕΤΙΚΑ (10,29%)
ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ35 RAPID TESTS2 ΘΕΤΙΚΑ (5,71%)
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ40 RAPID TESTS4 ΘΕΤΙΚΑ (10%)

Η νέα έκθεση ΕΟΔΥ

Εξάλλου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό, για την εβδομάδα από 24 έως 30 Οκτωβρίου 2022, η εικόνα στην Ευρυτανία παραμένει σχεδόν αμετάβλητη. Το ανωτέρω διάστημα επιβεβαιώθηκαν 41 μολύνσεις covid-19, μειωμένες κατά 4,65% σε εβδομαδιαία βάση.

Σε επίπεδο επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 53.436 κρούσματα covid-19 (1% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 23% των λοιμώξεων· o συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.188.890. Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας, ήταν 1.324 ασθενείς (3% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς ήταν 85 (61.2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 96.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Καταγράφηκαν 164 θάνατοι ασθενών (12% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.750 θάνατοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ