25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Στα 33 έτη η μέση ηλικία των σημερινών δεκατριών κρουσμάτων στην Ευρυτανία – Όλα στο Καρπενήσι

Σταθερά ψηλά διατηρείται το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει, το απόγευμα του Σαββάτου (3/4), 3.232 νέες μολύνσεις, ενώ ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Αύξηση νέων κρουσμάτων διαπιστώνεται και στην Ευρυτανία, όπου το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 13 νέα περιστατικά -όλα στο Καρπενήσι. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κατά το 3ο κύμα της πανδημίας, μετά τα 19 στις 9/3 και τα 14 στις 31/3.

Εντύπωση προκαλεί και ο μικρός μέσος όρος ηλικιών των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικά, που διαμορφώνεται στα 32,8 έτη. Στη λίστα του ΕΟΔΥ υπάρχει και ένα αγοράκι λίγων μηνών και ένα δεκάχρονο κορίτσι, ενώ θετικοί ανιχνεύθηκαν έξι άνδρες ηλικίας 20, 25, 30, 42, 45 και 48 χρόνων. Επίσης, θετικά τεστ είχαν πέντε γυναίκες 19, 41, 43, 52, 52 ετών.

Κατά το τελευταίο 7ήμερο έχουν εντοπιστεί 48 μολύνσεις στην Ευρυτανία, που καταγράφει 239 κρούσματα στην αναλογία προς 100.000 κατοίκους, σταθερά ψηλά ανάμεσα στις πιο επιβαρυμένες περιφερειακές ενότητες. Από την αρχή της πανδημίας έχουν επιβεβαιωθεί 470 περιστατικά.

Σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών εντοπίστηκαν στο Καρπενήσι, όπου πέφτει και το βάρος των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών για τον περιορισμό της διασποράς. Τα κλειστά σχολεία, εκτιμούν πολλοί, συμβάλλουν στην αποτροπή περαιτέρω αύξησης του ιικού φορτίου στην πόλη, ωστόσο άπαντες -πολίτες και θεσμικοί φορείς- οφείλουν να εφαρμόζουν με σύνεση και υπευθυνότητα τα μέτρα περιορισμού έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε στα προ Μαρτίου επίπεδα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ