16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Στο Καρπενήσι εντοπίζονται τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Σε χωριά των Αγράφων ο ΕΟΔΥ

Σε έξαρση βρίσκεται η υγειονομική κρίση στη χώρα και πλέον, η λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων θεωρείται πολύ πιθανή (επίκεινται ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα). Συνολικά 2.353 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες, ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η πίεση στο -επιβαρυμένο και καταπονημένο- σύστημα Υγείας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (422 ασθενείς νοσηλεύονται).

Όπως σας ενημέρωσαν τα Ευρυτανικά Νέα, τον επιδημιολογικό χάρτη των ημερήσιων περιστατικών covid-19 συμπεριλήφθηκε, την Τρίτη 2 Μαρτίου, και η Ευρυτανία, ύστερα από διάστημα επτά ημερών… covid-free. Οι μολύνσεις αφορούν μία 38χρονη γυναίκα και ένα 7χρονο αγόρι, ωστόσο, δεν προκαλείται ανησυχία στις αρχές, καθώς πρόκειται για γνωστές επαφές κρούσματος από την ίδια οικογένεια· τα άτομα αυτά βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Περισσότερη είναι, αντίθετα, η ανησυχία για τον εντοπισμό κρουσμάτων σε απομακρυσμένο χωριό του δήμου Αγράφων. Το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη (3/3) επισκέπτεται τα χωριά Δαφνούλα και Ραπτόπουλο Αγράφων, όπου και θα διενεργεί τεστ στους πολίτες.

Εξάλλου, κλειστό θα παραμείνει αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ.Αλέξη Καρδαμπίκη, το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Δαφνούλας για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων. Για την απόφαση Δημάρχου ενημερώθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα Ρόγκα Ευαγγελία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ