28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Το αισιόδοξο στοιχείο για τα 10 νέα κρούσματα στην Ευρυτανία – Η εικόνα των νοσηλειών

Λίγο μετά τις 17:30 του Σαββάτου (13/3) ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα κρούσματα covid-19 του τελευταίου 24ώρου στην Ελλάδα, με την επιδημιολογική εικόνα να διατηρείται άσχημη και την πίεση στις ΜΕΘ να αυξάνεται συνεχώς (545 ασθενείς διασωληνωμένοι).

Στην Ευρυτανία οι νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν είναι δέκα (10)· τα επιβεβαιωμένα περιστατικά των τελευταίων 14 ημερών να ανέρχονται σε 77 και από το Σάββατο 13/3 ο νομός βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο».

Η «ανάλυση» των νέων μολύνσεων, πάντως, προκαλεί σχετική αισιοδοξία και αυτό διότι, από τα 10 νέα περιστατικά, τα 9 αφορούν άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα και βρίσκονται σε υποχρεωτική κατ’ οίκον καραντίνα· όλα πλην ενός εντοπίζονται στο Καρπενήσι και ένα σε χωριό της δυτικής Ευρυτανίας. Το νέο κρούσμα αφορά μια 55χρονη γυναίκα στο Καρπενήσι.

Την ίδια ώρα, βελτιούμενη βαίνει και η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου τις προηγούμενες δόθηκαν εξιτήρια από την πτέρυγα covid. Σήμερα νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς με κορονοϊό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ