16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Τρεις γυναίκες και ένα κορίτσι στο Καρπενήσι, τα νέα κρούσματα του ΕΟΔΥ – 12 νοσηλείες στην πτέρυγα covid

Σε 105 ανέρχονται, πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού στην Ευρυτανία κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου. Το απόγευμα της Πέμπτης (18/3) ο ΕΟΔΥ πρόσθεσε στη λίστα τέσσερα νέα κρούσματα. Όλα ανιχνεύθηκαν στο Καρπενήσι και αφορούν τρεις γυναίκες 39, 40 και 67 ετών, καθώς και ένα 14χρονο κορίτσι.

Την ίδια ώρα, δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη. Όπως έχει διαπιστωθεί και σε επίπεδο επικράτειας, στο τρίτο κύμα της πανδημίας οι νοσηλείες μικρότερων ηλικιών έχουν αυξηθεί, με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων να παίζει ρόλο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η Ευρυτανία, από το Σάββατο 13 μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, με σχολεία και καταστήματα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, την ώρα που από τις 7 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Και ενώ τα κρούσματα διατηρούνται πανελλαδικά σε πολύ υψηλά επίπεδα και η πίεση στις ΜΕΘ καθίσταται αυξημένη, το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει μικρές προσαρμογές-τροποποιήσεις στο υπάρχον πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. Την Παρασκευή (19/3) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, κατά την οποία θα γίνουν και οι σχετικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πιθανό σενάριο είναι να μετατοπιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 στις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα εξεταστεί το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6 στο 13033. Παράλληλα, εξετάζεται το άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την ερχόμενη Δευτέρα (22/3).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ