19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / 38.000 άτομα έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση, το 0,08% αφορά την Ευρυτανία

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ελέγξει την πανδημία, εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια “βαριά γρίπη” που δεν θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή».

Όπως ενημέρωσε, με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης για τα ανοσοκατασταλμένα άτομα. «Η τρίτη δόση εμβολίου έχει ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου για τα άτομα που βρίσκονται σε ανασοκαταστολή και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους», σημειώνει και προσθέτει: «Βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας της τρίτης δόσης και ήδη 30.000 άτομα (σ.σ. πλέον σχεδόν 38χιλ.) έχουν εμβολιαστεί. Όπως επισημαίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση είναι σημαντική κυρίως για τα πιο ευάλωτα άτομα στη νόσο που η ανοσιακή τους απάντηση είναι χαμηλότερη, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, ή τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας».

Πιο αναλυτικά, μέχρι και την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, είχαν γίνει 37.959 εμβόλια που αφορούν τρίτη δόση· εξ αυτών, οι 31 δόσεις (0,08%) αφορούν την Ευρυτανία. Οι εμβολιασμοί με αναμνηστική δόση πραγματοποιούνται στο εμβολιαστικό κέντρο του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, με το σκεύασμα της Pfizer/Biotech.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ