19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / 73χρονος Ευρυτάνας κατέληξε ύστερα από μάχη με την covid – Βελτιωμένη η εικόνα στο Γ.Ν. Καρπενησίου

Ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και έφυγε απ’ τη ζωή χθες, Πέμπτη 16/9/21. Πρόκειται για έναν 73χρονο συνταξιούχο που αρχικά είχε εισαχθεί στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου, ωστόσο γρήγορα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ.

Μεταφέρθηκε, προ δεκαημέρου, σε κλίνη εντατικής covid στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Πριν δύο ημέρες οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν την αποσωλήνωσή του, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκές και τελικά ο 73χρονος, κάτοικος Καρπενησίου με καταγωγή από τη Δάφνη του Δήμου Αγράφων, απεβίωσε· δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Θετικά είναι τα νέα από τους δύο άλλους Ευρυτάνες που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα, αφού αποσωληνώθηκαν και νοσηλεύονται στις πτέρυγες covid των νοσοκομείων σε Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, βελτιούμενη βαίνει και η εικόνα στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στην πτέρυγα κορονοϊού. Νοσηλεύονται 8 ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 έχουν αρνητικοποιηθεί και αναμένεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο, ενώ και η κλινική εικόνα των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία· εκ των 8 ανθρώπων που νοσηλεύονται, μόνο ο ένας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η ΠΕ Ευρυτανίας διατηρείται στο κόκκινο (επίπεδο 4) στον επιδημιολογικό χάρτη· έτσι, παραιτείνονται -τουλάχιστον μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου- τα έκτακτα μέτρα που προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας (πλην δεξιώσεων γάμων & βαπτίσεων).

Την Πέμπτη 16/9 ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία 4 νέες μολύνσεις, ενώ σε 31 ανέρχονται τα κρούσματα του τελευταίου επταημέρου (10-16/9).

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 870 κρούσματα, ενώ 15 συνάνθρωποί μας κατέληξαν λόγω επιπλοκών που προκάλεσε ο ιός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ