28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κούβα: 618 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο – Σημάδια υποχώρησης μετά από τρεις εβδομάδες

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή (28/2) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 618 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμη 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Κούβα έχει φθάσει ως εδώ τους 322 νεκρούς επί συνόλου 49.779 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020. Η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 203 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας, τόνισε πως η μείωση των μολύνσεων δείχνει ότι «η πανδημία τίθεται υπό έλεγχο, αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Επεσήμανε επίσης ότι είναι ανάγκη να προστατευθούν οι νέοι, καθώς 84 από τα κρούσματα που διαγνώστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Κούβας αναπτύσσουν το τρέχον διάστημα τέσσερα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κλινικών δοκιμών. Η κυβέρνηση θέλει να ανοσοποιηθούν 11,2 εκατ. άνθρωποι μέσα στο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Κούβα: 618 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο – Σημάδια υποχώρησης μετά από τρεις εβδομάδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ