25 Ιανουαρίου 2022

«Κούρσα» διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ – Οι υποψήφιοι και τα σενάρια για τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου (video)

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ είναι ραγδαίες μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα ηγεσίας. Το σκηνικό στην εσωκομματική διαδικασία παραμένει ευμετάβλητο. Μέχρι τώρα έχουμε 6 υποψηφιότητες – επίσημα- και όλοι αναμένουν τις αποφάσεις που θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πυκνώνουν οι πολιτικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής με τον Γιώργο Παπανδρέου να συνεχίζει τις επαφές του με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος και τα σενάρια περί καθόδου του ίδιου στη διεκδίκηση της προεδρίας να έχουν φουντώσει.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι μεταφράζουν τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter, για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την νίκη του ΠΑΣΟΚ με 48%, ως… προαναγγελία υποψηφιότητας.

18 Οκτώβρη 1981
Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021
Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού.

— George A. Papandreou (@GPapandreou) October 18, 2021

Ο πρώην Πρωθυπουργός συζήτησε σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, με τους υποψήφιους Βασίλη Κεγκέρογλου και Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κεγκέρογλου σε δήλωσή του σημειώνει ότι θα αξιολογήσει τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον προκύψουν, ενώ συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην Πρωθυπουργού στην ανάγκη ενότητας και προσθέτουν ότι η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά στην επόμενη μέρα.

O γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την προεδρεία του κινήματος, Βασίλης Κεγκέρογλου ,μετά την κατάθεση των απαιτούμενων 20.000 υπογραφών, μίλησε στην ΕΡΤ για την υποψηφιότητα του αλλά και για τη επικείμενη συνάντηση του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου που έκανε παρέμβαση για τη διασφάλιση της ενότητας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να είναι υποψήφιος, πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος και σημείωσε ότι βλέπει το ρόλο των πρώην Προέδρων ως εγγυητών της σοβαρότητας της διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του τόνισε ότι «προχωράμε μπροστά» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που μένει από τη συζήτηση είναι μια ειλικρινής αγωνία όλων μας για το πώς θα πάνε τα πράγματα στην παράταξη από δω και πέρα».

Ο Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε στην ΕΡΤ για τις εσωκομματικές εκλογές και τις πολλές υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί στο κόμμα του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής σημείωσε πως «προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει ακόμη και σήμερα, παρ’ όλα αυτά πολύ πιθανό είναι αυτή να πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ