19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κρούσμα κορονοϊού σε κοριτσάκι του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου. Τι αποφασίστηκε για τη λειτουργία του σχολείου

Όπως έγινε γνωστό αργά απόψε, νήπιο που φοιτά στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου διαγνώστηκε θετικό στην covid-19. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 5 ετών, που τις προηγούμενες ημέρες ήρθε σε επαφή με κρούσμα (συγγενικό πρόσωπο) που επιβεβαιώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να μολυνθεί. Θετική διαγνώστηκε και η μητέρα του.

Το τεστ έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο του Καρπενησίου και τα αποτελέσματα κινητοποίησαν τις αρμόδιες τοπικές αρχές, που ενημέρωσαν τους γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου ώστε να συμβάλλουν στην αποτροπή τυχόν διασποράς, κρατώντας τα παιδιά σπίτι την Παρασκευή 12/2. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν αποφασίστηκε επίσημα αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Ο δήμος Καρπενησίου θα προχωρήσει στη διαδικασία απολύμανσης των χώρων του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βίνιανη του δήμου Αγράφων, οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν δύο νέα περιστατικά covid-19, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων στο χωριό σε τέσσερα. Με αγωνία αναμένονται τα αποτέλεσμα των ενενήντα μοριακών ελέγχων που έγιναν στη Βίνιανη, το πρωί της Πέμπτης (11/2). Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στο Κερασοχώρι, για τη διενέργεια τεστ. Σημειώνεται ότι ακόμα ένα κρούσμα αφορά μόνιμη κάτοικο του Καρπενησίου.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών στην Ευρυτανία τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται σε επτά (7). Συνολικά, είκοσι (20) άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ