25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κυβερνοασφάλεια και εκλογές στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κάλας

Από το Ταλίν της Εσθονίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάγια Κάλας προειδοποιούν για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν απειλές στον κυβερνοχώρο, ιδίως στις χώρες εκείνες που στον ορίζοντά τους ανατέλλουν εκλογικές αναμετρήσεις.

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι θα υπάρξουν παράγοντες που θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν κάπως τις εκλογικές μας διαδικασίες «κάτω από το ραντάρ» και χρησιμοποιώντας μεθόδους που πρέπει να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε, να αναδείξουμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 2007 δεχθήκαμε σοβαρές επιθέσεις από τη Ρωσία, και πιο συγκεκριμένα κυβερνοεπιθέσεις και από αυτό μάθαμε πολλά. Το να επενδύουμε σε συστήματα κυβερνοασφάλειας, και να τα καταστήσουμε πιο ανθεκτικά, πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτή την εποχή λόγω του υβριδικού πολέμου», τονίζει, από την άλλη πλευρά, η Εσθονή Πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας.

Εσθονία – Κ. Μητσοτάκης: Δεν μπoρούν να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία χωρίς το Διεθνές Δίκαιο

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την υπόθεση Πάτση και τις παρακολουθήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει στο προσκήνιο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με τον κ. Τσίπρα να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για εκλογές που θα διεξαχθούν με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων και την υπόθεση Πάτση

«Έχει φτιάξει ένα κείμενο επερώτησης, στο οποίο στηρίζεται αποκλειστικά σε υποθετικές αφηγήσεις και σε υποθετικά ερωτήματα και τα υιοθετεί σα να είναι γεγονότα. Εάν αυτό δεν δείχνει την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι άλλο δείχνει;», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο Real fm.

Στον απόηχο της υπόθεσης Πάτση, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει, ότι η δικηγορική εταιρεία της πρώην σύζυγου του διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ, εισέπραξε 54.000 ευρώ, από τα ΕΛΤΑ. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η Χάρις Κούτση, σύμβουλος, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Μητσοτάκη έλαβε από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ.

Η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφέρει: Εμείς δε λέμε πως αυτή είναι μια κυβέρνηση Πάτσηδων, αλλά μία κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε πολύ καλά ποιους έβαλε στα ψηφοδέλτια του.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής Κ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης υπογραμμίζει: Η αντίληψη κάποιων πολλών στελεχών στην κυβέρνηση ότι το κράτος τους ανήκει και μπορούν να το διαχειριστούν με τον τρόπο που θέλει, είναι ορατή.

«Οι “Πάτσηδες” δυστυχώς εκτρέφονται από αυτά τα νομοθετικά πλαίσια, από αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους», επισημαίνει στην ΕΡΤ1 ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είναι βουτηγμένη στον βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής αυτή η κυβέρνηση, αποδεικνύεται καθημερινά», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Παράλληλα, ο Κρίτων Αρσένης, βουλευτής του ΜέΡΑ25, είπε: Να ανακοινωθούν τα ονόματα των “μπροστινών” και των πραγματικών μετόχων, των αρπακτικών funds.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, με μοναδικό θέμα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο των πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση.

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για την υπόθεση Πάτση

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ