25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντικό ότι επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση των μελών στην έννοια της εδαφικής ακεραιότητας

Σημαντικό ότι επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση των μελών της Συμμαχίας στις έννοιες της εδαφικής ακεραιότητας  και του Διεθνούς Δικαίου τόνισε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος ήταν εξαιρετικά σημαντική γιατί εγκρίθηκε η διεύρυνσή της και τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν γρήγορα και ανώδυνα.

Το ΝΑΤΟ ενισχύει πολύ σημαντικά την ανατολική πτέρυγα του, για να μπορέσει να προβάλλει αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας, σε βάρος χωρών μελών της Συμμαχίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Σύνοδος Κορυφής είναι πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας για το μέλλον του ΝΑΤΟ, καθώς διευθετήθηκε το καινούργιο Στρατηγικό Δόγμα, το οποίο επικαιροποιεί τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δεκαετία. Προφανώς και στρατηγικός αντίπαλος της Συμμαχίας, σε αυτή τη συγκυρία, είναι η Ρωσία και για αυτό και προχωρούμε ως Συμμαχία σε μία σημαντική ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αποτρεπτική ισχύ απέναντι στις όποιες φιλοδοξίες της Ρωσίας απέναντι σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός.

Είπε ακόμα μεταξύ άλλων για την Τουρκία ότι πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα και πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά που λέγονται έχουν αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο της γείτονος. Eκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια ανάλογα του καλοκαιριού του 2020 ενώ αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν είπε ότι είναι σαφές το μήνυμα να πέσουν οι τόνοι της έντασης στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι όλη η προσήλωση της Συμμαχίας εστιάζει στη στήριξη της Ουκρανίας.

Κείμενο σε εξέλιξη

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ