19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κύμα ζέστης / Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αγγελόκαστρο και Στυλίδα, 34άρι στα 1.000 μέτρα του Καρπενησίου

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν (και) σήμερα Κυριακή (24/7) στη χώρα μας, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Δίδυμα Αργολίδας και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με 41,4 βαθμούς Κελσίου. Στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία ο υδράργυρος έφθασε τους 41 βαθμούς (Αγγελόκαστρο), ενώ πολύ έντονη ήταν η ζέστη και στη Φθιώτιδα (40,6β. στη Στυλίδα). Και η Δευτέρα (25/7) θα είναι μια πολύ ζεστή ημέρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά και στους 41-42C.

Οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα, σύμφωνα με το δικτύο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφηκαν στον πίνακα που ακολουθεί. Αντίστοιχα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αττική σημειώθηκαν στον Ασπρόπυργο (40.4 C) και στα Πατήσια (39.9 C).

Σαφώς πιο διαχειρίσιμη ήταν η κατάσταση στην Ευρυτανία, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στο Καρπενήσι -σε υψόμετρο 1.000 μέτρων- να φθάνουν στα επίπεδα των 34 βαθμών, ενώ στα 700μ της κοιλάδας της Ποταμιάς η μέγιστη τιμή ήταν οι 35,3 βαθμοί. Οι θερμοκρασίες αφορούν μετρήσεις από μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΕΑ και υπολογίζονται πάντα υπό σκιά. Στα δυτικά του νομού και σε περιοχές κάτω από τα 400 μέτρα υψόμετρο, τα θερμόμετρα έδειξαν και πάνω από 37 βαθμούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ