20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κύμα καύσωνα / Ξεκινά η πιο ζεστή εβδομάδα των τελευταίων χρόνων. Άνω των 45c θα φθάσει η θερμοκρασία – Αισθητή η ζέστη και στην Ευρυτανία

Τα… δύσκολα τώρα αρχίζουν, όσον αφορά στο θερμό, πολυήμερο κύμα ζέστης που επηρεάζει την Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα ξεκινά με περαιτέρω αύξηση των μέγιστων θερμοκρασιών· πιθανόν θα απειληθούν ρεκόρ δεκαετιών.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές τα θερμόμετρα θα φθάσουν στα επίπεδα των 45-46 βαθμών Κελσίου, δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες.

Όπως αναφέρει το meteoclub, «…τα γεωγραφικά διαμερίσματα που αναμένεται να καταγράψουν θερμοκρασίες έως και 45-46 βαθμούς Κελσίου είναι η Θεσσαλία και πιθανόν τμηματικά στην κεντρική Μακεδονία.  Στη Στερεά Ελλάδα οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική και νότια Πελοπόννησο τοπικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου και στην ανατολική – βορειοανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τοπικά η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου όπως και τοπικά στα Δωδεκάνησα , όπου λόγω των πυρκαγιών της Κυριακή οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες με τον ενισχυμένο βορειοδυτικό άνεμο.  Τέλος και η Θράκη αναμένεται να παρουσιάσει υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 39-40 βαθμών Κελσίου κυρίως στον νομό Έβρου».

Στην Ευρυτανία

Στα καθ’ ημάς, ήδη την Κυριακή (1/8) η θερμοκρασία στην Ευρυτανία ξεπέρασε και τους 37 βαθμούς. Το διήμερο Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερο ζεστό. Στα δυτικά -χαμηλά υψόμετρα- θα σημειωθούν 40άρια (παρότι δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί για την επίσημη καταγραφή τους). Συστήνεται η αποφυγή εκτέλεσης υπαίθριων εργασιών, ιδίως κατά τις θερμές ώρες.

“Φως στο τούνελ”, δηλαδή πτώση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αναμένουμε από την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ