4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Κύπριοι, αδέρφια μας…”. Σε ειδική εκδήλωση επισφραγίστηκε η Αδελφοποίηση των Δήμων Καρπενησίου και Έγκωμης Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Οι δυο Αδελφές Πόλεις Καρπενησίου και Έγκωμης Κύπρου επισφράγισαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης με αμοιβαίες δεσμεύσεις για συνεργασία, ενδυνάμωση των κοινών δεσμών και πραγματοποίηση καλών πρακτικών.

Οι δεσμοί φιλίας, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των Δήμων Καρπενησίου και Έγκωμης Κύπρου, επισφραγίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (16/9) σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Προφήτη Ηλία, στο πλαίσιο της Β’ φάσης Αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Οι Δήμαρχοι Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου και Καρπενησίου, Νικόλαος Σουλιώτης συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Φιλίας στο Δημαρχείο Καρπενησίου, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία Αδελφοποίησης των δύο πόλεων, κατ’ εφαρμογή σχετικών ομόφωνων αποφάσεων που είχαν λάβει τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων «…αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει δεσμός με την Έγκωμη Λευκωσίας λόγω κοινότητας Κυπρίων που ζουν στον Δήμο Καρπενησίου αλλά και πολλών Ευρυτάνων που εγκαταστάθηκαν στη Λευκωσία (…)» και «εμφορούμενα από κοινού την επιδίωξη για την προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η τελετή υπογραφής έγινε παρουσία μελών των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, του προέδρου του Συλλόγου «Καρπενήσι – Αδελφές πόλεις» κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλου και μελών του Δ.Σ., του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ/Σ Καρπενησίου, Δημήτρη Λερογιάννη κ.α.

«Σε ανταπόδοση της επίσκεψης του δήμου Καρπενησίου στην Έγκωμη Κύπρου, τον περασμένο Μάη, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο όμορφο Καρπενήσι, μια αντιπροσωπεία του δήμου Έγκωμης, για να ολοκληρώσουμε την αδερφοποίησή μας με τον Δήμο Καρπενησίου», δήλωσε ο Ζαχαρίας Κυριάκου, Δήμαρχος Έγκωμης, τονίζοντας πως «είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, πραγματικά η υποδοχή είναι εξαιρετική. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία τους και είμαστε βέβαιοι ότι θέτουμε γερά θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία σε τομείς που ενδιαφέρουν και τις δυο πλευρές. Τομείς κοινωνικής συμμετοχής, τομείς πολιτισμού, τομείς αθλητισμού, τομείς νεολαίας». «Πιστεύω», κατέληξε, «ότι έχουμε τις δυνατότητες να σταθεροποιήσουμε αυτή την συνεργασία, να την εδραιώσουμε, να την αναπτύξουμε επ’ ωφέλεια των δημοτών μας και των δυο πλευρών».

«Και εγώ με την σειρά μου να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, και εγώ αλλά και όλοι οι συνεργάτες, οι δημότες του δήμου Καρπενησίου που έχουμε την χαρά να έχουμε κοντά μας αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία της αδερφής πόλης Έγκωμης», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, «μιας αδερφής πόλης που επικαιροποιήσαμε τον Μάιο που επισκεφτήκαμε τον δήμο Έγκωμης. Και θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ τον πολύ καλό φίλο, αδερφό, δήμαρχο, τον κ. Ζαχαρία Κυριάκου που μας υποδέχθηκαν και μας έδειξαν τι σημαίνει ζεστή φιλοξενία αδερφών στην Κύπρο τον Μάιο και είμαστε βέβαιοι ότι από τον τόπο μας θα φύγουν γεμάτοι με εμπειρίες, εικόνες και βιώματα και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στην Κύπρο και επιπλέον θα εδραιώσουν αυτή την αδελφοποίηση, μια αδελφοποίηση η οποία στηρίζεται σε διαχρονικές σχέσεις που έχουμε με την Έγκωμη αλλά και με την Κύπρο γενικότερα και -όπως σας είπε και ο δήμαρχος- σχέσεις που έχουν να κάνουν με ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια, επ’ ωφέλεια των δημοτών μας. Τους ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ και είμαι βέβαιος ότι θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».

«Με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου για την εκδήλωση, «υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο μας τον Δήμαρχο Έγκωμης Κύπρου και την αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί το Δημοτικό τους Συμβούλιο καθώς και το Δ. Σ. του Συλλόγου Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου. Οι δυο Αδελφές Πόλεις επισφράγησαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης με αμοιβαίες δεσμεύσεις για συνεργασία, ενδυνάμωση των κοινών δεσμών, πραγματοποίηση καλών πρακτικών δίνοντας έμπρακτα στις κοινωνίες των πολιτών τους έναν ιδιαίτερα υψηλό και συμβολικό χαρακτήρα. Τους ευχαριστούμε Για την επίσκεψη και ευχόμαστε να απολαύσουν την ευρυτανική φιλοξενία αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ