20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κύπρος: Η τεράστια πατάτα που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους

Ένα τεράστιο ομοίωμα μιας… πατάτας, ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στο χωριό Ξυλοφάγου της Κύπρου και έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου «τσουνάμι» σχολίων στα social media.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς για την πατάτα στο χωριό, που είναι το μεγαλύτερο πατατοχώρι της επαρχίας Αμμοχώστου και να καταστεί πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ωστόσο το αποτέλεσμα έχει μετατρέψει το ομοίωμα στο απόλυτο viral της ημέρας…

Κόκος Τάσσου (κοινοτάρχης Ξυλοφάγου): “Το έργο χαιρετίστηκε θετικά και από τον υφυπουργό Τουρισμού και είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει χιλιάδες ξένους και ντόπιους επισκέπτες”
cc: @DepMinTourismCy @visitcyprus pic.twitter.com/EsGP65Cn61

— (Τζέισων) (@Tzeison_) October 13, 2021

Ημιτελές το έργο λέει ο κ. Κόκος, μουκτάρης της Ξυλοφάγου.

Το αποτέλειωσα εγώ…#πατάτα #μνημείοπατάτας #ξυλοφάγου #κύπρος #γιαπάντα pic.twitter.com/y3WLX0ZxnK

— Andreas Perivolaris (@aperivolaris) October 13, 2021

Είναι μια πατάτα Cyprus μόνο ρεεεε pic.twitter.com/Cq9pQu7Q0X

— Πανχοντρη Παραμανα (@KristaliaP) October 13, 2021

#bigpotato, #Cyprus αν εσείς βλέπετε μόνο πατάτα και όχι κάτι άλλο, κι αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον αντιαισθητικο….. Πείτε με παράλογη pic.twitter.com/QhVXRRyOrY

— Chloe Christoforou (@Chloerap82) October 13, 2021

Συγνώμη, θα το έβλεπε κάποιος αυτό και θα έλεγε ”να μια πατάτα” ? #Cyprus #pellotopos pic.twitter.com/tzgV0LTx9s

— H_konti (@konti_h) October 13, 2021

«Θέλαμε να κάνουμε μια attraction, να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική και κάναμε αυτή την πατάτα σε ύψος τέσσερα μέτρα και πλάτος ενάμιση μέτρο για να προσελκύει το ενδιαφέρον του έργου για να έρχεται στο χωριό», δήλωσε ο κος Τάσου.

Η πατάτα… δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη

Το κόστος του έργου που είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ανέρχεται συνολικά στις οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι μέχρι στιγμής ημιτελές, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Σε ένα μήνα περιμετρικά θα χτιστούν πέτρες από την περιοχή Πύργος της κοινότητας, ενώ θα δημιουργηθεί κήπος με κοκκινόχωμα. Το έργο θα ολοκληρωθεί με ξύλινο κάθισμα και φύτευση γρασιδιού, ενώ μελλοντικά στον ίδιο χώρο σχεδιάζεται να ανεγερθεί περίπτερο, όπου θα πωλούνται πατάτες.

«Η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση. Εδώ με τη δυσφήμιση έχω πάρει και κολακευτικά σχόλια από δημοσιογράφους με τους οποίους έχω μιλήσει, για τη φιλόσοφία αυτού του σχεδίου» είπε ακόμη ο Κοινοτάρχης ο οποίος συμπλήρωσε πως δίπλα στο ομοίωμα της πατάτας θα δημιουργηθεί μικρός παιδότοπος με περίπτερο, στο οποίο θα πωλούνται πατάτες με την ονομασία “Πάρκο της Μεγάλης Πατάτας.”

«Σκοπός και στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να βάλει στον αυτοκινητόδρομο μια πινακίδα με ένδειξη ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ και αυτή την ιδέα την έκλεψα από την Ιρλανδία όταν πήγα εκεί είδα ότι δίπλα από τη θάλασσα έκαναν ένα μεγάλο ψάρι και από εκεί πήρα την ιδέα εκεί έκαναν Big Fish, εμείς να κάνουμε την Big Potato».

Ο κύριος Τάσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που διατυπώνονται για την Μεγάλη Πατάτα, τονίζοντας ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «σήριαλ».

«Ο κόσμος ο σωστός το βλέπει από τη σωστή πλευρά. Εάν ένα αρρωστημένο μυαλό βλέπει κάτι άλλο, αυτό είναι δικό του θέμα», κατέληξε.

To άρθρο Κύπρος: Η τεράστια πατάτα που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ