20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: “Προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων & λυκείων· άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα”

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα».

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε πως «η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάσει του οποίου τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων επτά ημερών θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις».

«Έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασθέντες. Από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται εμβολιασμοί. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ουρές. Από το Φεβρουάριο θα μπουν στη μάχη και τέσσερα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ρυθμός των εμβολιασμών στην χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό της έλευσης εμβολίων στην χώρα μας».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, αλλά για απαλλαγή από προβλήματα στις ενδοευρωπαικές μετακινήσεις και στον τουρισμό. θα το θέσω αύριο στην Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. θα ζητήσω επίσης την επίσπευση αδειοδότησης εμβολίων και θα ζητήσω να πιέσουμε την Pfizer να είναι συνεπής στις συμφωνίες που θα σημάνει ταχύτερο τερματισμό της πανδημίας».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ