24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κ. Μπακογιάννης: Μετονομασία οδού σε “Οδό Μίκη Θεοδωράκη” & τοποθέτηση προτομής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Τη μετονομασία οδού στην Αθήνα, σε “Οδό Μίκη Θεοδωράκη”, καθώς και την τοποθέτηση της προτομής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, έγραψε: “«Σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο» είχε πει ο Μίκης της Αθήνας. Ο Μίκης της Ελλάδας. Ο παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα, τη μετονομασία οδού σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να θυμίζει το πέρασμά του στην αθανασία”.

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στον Γαλατά Χανίων, την προσεχή Πέμπτη 9/9, ενώ από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ