18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κ. Παπαζάχος: Γιατί μας βλέπετε επιφυλακτικούς σχετικά με την ακολουθία στη Λέσβο (video)

«Δεν είναι ότι έχει ξεφύγει ακολουθία επειδή γίνονται συνέχεια σεισμοί, επισημαίνει  o καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, εκτιμώντας ότι «προς τα μέσα της εβδομάδας θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η εικόνα».

«Λέμε στους κατοίκους δυστυχώς οι ακολουθίες κρατάνε πολύ. Αυτή κρατάει αρκετά. Ας κάνουμε λίγη υπομονή τις επόμενες μέρες. Πλέον το ρήγμα είναι αρκετά μεγάλο, γύρω στα 8 χιλιόμετρα. Συνεχίζεται και στο θαλάσσιο χώρο. Σίγουρα πάει και προς το νότο και ακριβώς επειδή μπορεί να γίνει σεισμός ίδιου μεγέθους, όπως πεντάρι σε ένα άλλο κομμάτι κοντά σε ένα άλλο χωριό, μας βλέπετε επιφυλακτικούς».

«Αν αρχίσει να διαφαίνεται μια σταδιακή ύφεση, θα είμαστε πιο ήρεμοι και εμείς. Επειδή είναι πάνω από το ρήγμα, οι κάτοικοι ακούνε πάρα πολύ έντονη βοή. Αυτό δεν διευκολύνει την κατάσταση, ούτε τα σχολεία μπορεί να λειτουργήσουν εύκολα. Δεν μπορεί να έχεις 20 παιδιά μέσα σε μια τάξη και να ακούνε κάθε δεκαπέντε λεπτά ένα βόμβο»,  τόνισε ο καθηγητής.

Ο κ. Παπαζάχος επισημαίνει ότι οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν τα ευάλωτα κτήρια και υπενθυμίζει ότι δύο παιδάκια σκοτώθηκαν στη Σάμο από έναν ετοιμόρροπο τοίχο.

«Θυμηθείτε, είχαμε και μια μεγάλη ακολουθία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακριβώς δίπλα στη Θήβα. Πολύ ανησυχητική που ενεργοποίησε ένα ρήγμα το οποίο σιγά σιγά σιγά σιγά μέσα σε ένα χρόνο έσβησε», υπενθυμίζει ο καθηγητής.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ