29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κarpenisi Night Run / Ευρυτανική κυριαρχία στα 10 χιλιόμετρα, Ελευθερίου και Νούλα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Ευχή όλων, να εξελιχθεί σε θεσμό. Ο λόγος για τη η διοργάνωση Karpenisi Night Run, τον παρθενικό νυχτερινό αγώνα τρεξίματος που διεξήχθη στο Καρπενήσι, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022. Ήταν μια γιορτή του λαϊκού αθλητισμού και των αγωνισμάτων δρόμου, που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μια από τις αποστάσεις του αγώνα.

Δεν ήταν, εξάλλου, λίγοι οι Ευρυτάνες που συμμετείχαν στο Karpenisi Night Run, τρέχοντας σε… γνώριμα λημέρια. Στη μεγάλη απόσταση των 10 χιλιομέτρων, δύο «δικά μας» παιδιά, ο Δημήτρης Ελευθερίου και η Ματίνα Νούλα ήταν οι πιο γρήγοροι και κατέκτησαν τις νίκες στην κατηγορία ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.

Ο 37χρονος αθλητής ορεινού τρεξίματος από το Μεγ. Χωριό κάλυψε το 10άρι σε 36:44 και απέδειξε (ξανά) πως είναι εξαιρετικός ανεξαρτήτως… τερέν. Στον ίδιο αγώνα, στο βάθρο των νικητών και την 3η θέση ανέβηκε και ο Γιάννης Καρέτσος, με καταγωγή από τη Δομνίστα Ευρυτανίας. Καλές επιδόσεις πέτυχαν, ενδεικτικά, και οι: Λάμπρος Παπαδιάς (9ος με 43:21), Κώστας Μπακογιάννης (11ος με 43:55), Χαβέλος Γιώργος (13ος με 44:08), Αποστόλου Ηλίας (14ος με 44:14) κ.α.

Αντίστοιχα, στις γυναίκες η Ματίνα Νούλα έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική της άνοδο. Η ταλαντούχα αθλήτρια του ΓΣ Ηρακλής έτρεξε σε 39:22 και αναδείχθηκε με άνεση νικήτρια. Επίσης, η Φωτεινή Κολόκα σημείωσε χρόνο 44:58 και ήταν 4η στα 10χλμ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ