29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λάμψη Χριστουγέννων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

Λάμψη Χριστουγέννων. Πέντε εβδομάδες έμειναν, και μία μετά την άλλη οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στολίζονται και φωτίζονται, όσο τουλάχιστον το επιτρέπει η ενεργειακή κρίση.

Με όλες τις τιμές άνοιξε στην αυστριακή πρωτεύουσα η φημισμένη χριστουγεννιάτικη εορταστική αγορά της πόλης που έμεινε κλειστή τα χρόνια της πανδημίας. Στο κέντρο της δεσπόζει το 28 μέτρων έλατο φωταγωγημένο με 1650 φωτάκια led. Παρά τη δύσκολη ενεργειακή συγκυρία είναι μια δαπάνη που η πόλη αντέχει όπως είπε και ο δήμαρχος.

Μια οικογένεια στη Βαυαρία πάντως έχει στολίσει το σπίτι της με περισσότερα από 40.000 πολύχρωμα φωτάκια που σχεδιάζει να ανάβει καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ μέχρι και την Τρίτη των Χριστουγέννων.

Με μια γενναιόδωρη φωταγώγηση κόστους 60.000 ευρώ ο δήμαρχος της πόλης Βίγκο στην ισπανική Γαλικία διεκδικεί τον τίτλο της ομορφότερης χριστουγεννιάτικης πόλης.

Τα Χριστούγεννα προσελκύουν ακόμα και τα ρομπότ. Έτσι στη Νυρεμβέργη ο Νάο ένα μικρό ανθρωπόμορφο ρομπότ που σχεδιάστηκε για να προωθήσει την πράσινη τεχνολογία επισκέφθηκε την εορταστική αγορά, κουβέντιασε με τον Αη Βασίλη, δοκίμασε τις ικανότητές του στη ζαχαροπλαστική, διασκέδασε στο λούνα παρκ αλλά μετά τα ψώνια αναγκάστηκε να φύγει γιατί έβρεχε και δεν αντέχει την υγρασία.

Τα Χριστούγεννα έχουν μεταμορφώσει και το ζωολογικό κήπο του Μπρονξ σε ένα απέραντο μαγεμένο δάσος όπου φωτεινά ομοιώματα ζώων και πουλιών κυκλοφορούν κολυμπούν ή πετούν δίπλα στους επισκέπτες.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου ΕΡΤ 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ