29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λάρισα: Αθωώθηκαν οι 7 συνδικαλιστές

“Νίκη των αγωνιστών”, χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την απόφαση του δικαστηρίου στην πολύωρη δίκη των 7 συνδικαλιστών, οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορουμένου, “επειδή προασπίστηκαν το αυτονόητο, το δικαίωμα της στέγασης, της υποστήριξης των λαϊκών κατοικιών, που βρέθηκαν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών”.
Στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τονίζεται, ότι η απόφαση του δικαστηρίου “είναι μια νίκη η σημερινή ωστόσο δεν χωρά καμία επανάπαυση. Οι πλειστηριασμοί είναι εδώ κι απειλούν να «κλέψουν» τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πετώντας λαϊκές οικογένειες στον δρόμο. Το κύμα ακρίβειας είναι εδώ και μας βυθίζει όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την ανέχεια. Το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει ισχύ απέναντι σε κάθε αγωνιστική διάθεση.
Ο λαός μας συνεχίζει να υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλλουν άγρια φόρο ληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.
Δίπλα στους συνδικαλιστές σήμερα ήταν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι από πολλά σωματεία και φορείς της περιοχής μας δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και βάζοντας έτσι στόχο τη συνέχιση του αγώνα.
Κανένας μόνος! Οι εργαζόμενοι ενωμένοι ,παλεύοντας για τα συμφέροντά τους, μπορούν να κερδίσουν ότι τους ανήκει. Με οργάνωση στα σωματεία όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω ότι με τόσο βίαιο τρόπο μας στερούνε.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τα πρωτοβάθμια σωματεία απαιτούν:
Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.
Να ψηφιστεί τώρα νόμος, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ