19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λέσβος: Αναθεωρώντας την Γεωγραφία με στόχο την βιωσιμότητα στην μετά COVID περίοδο (video)

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργάνωσε και φιλοξένησε στη Μυτιλήνη το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγράφων (EUROGEO). Στο συνέδριο συμμετείχαν 190 επιστήμονες από 26 χώρες.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν περισσότερες από 92 επιστημονικές εργασίες σε 20 θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλους τους τομείς της Γεωγραφικής έρευνας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα των δράσεων ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους και της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι δράσεις προστασίας και συντήρησης των απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους.

Το Σάββατο οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι και ενημερώθηκαν για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου που έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Στην έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγράφων Rafael de Migel Gonzales (Πανεπιστήμιο Σαραγόσα) ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητής Ν. Ζούρος και ο Πρόεδρος του Τμηματος Γεωγραφίας Καθηγητής Θ. Κίζος.

Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής αναμόρφωσης και πολλαπλών και αμοιβαία ενισχυόμενων ή συγκρουόμενων κρίσεων, η επιστήμη της Γεωγραφίας, όπως τονίστηκε στο συνέδριο καλείται εκ νέου να αναθεωρήσει και να εκπληρώσει τον κοινωνικό της ρόλο και να διευρύνει την επιστημονική της εμβέλεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ