19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λαμπρά ελληνικά μυαλά – Η δύναμη είναι στην καινοτομία

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα ή εάν έχουν φύγει στο εξωτερικό κλήθηκε να απαντήσει ο σύμβουλος κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών τεχνητής νοημοσύνης, Γιάννης Σκουληκάρης στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος».

«Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν και δεν έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό και αυτό επαληθεύεται κάθε μέρα από την επαγγελματική μου ενασχόληση με την καινοτομία και με την εφευρετικότητα των Ελλήνων και των ακαδημαϊκών ερευνητών και νέων εφευρετών», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους στη χώρα μας.

«Θα έλεγα ότι εγώ είμαι προσεχτικά αισιόδοξος. Έχουν γίνει και γίνονται ακόμα περισσότερα πολύ σημαντικά βήματα για να υποστηριχθεί αυτό το οικοσύστημα –όπως το ονομάζουμε- της καινοτομίας και της εφευρετικότητας. Μπορώ να σας αναφέρω δύο, για παράδειγμα είναι δύο κανονιστικά πλαίσια, που έγιναν πρόσφατα για τη δημιουργία τεχνοβλαστών, των λεγόμενων spinoffs στον ακαδημαϊκό τομέα καθώς επίσης και για τη λειτουργία των γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, αυτά τα δύο είναι δύο πάρα πολύ θετικά βήματα», τόνισε ο Γ. Σκουληκάρης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ