18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λεμπρόν Τζέιμς: Γερουσιαστής τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για οργισμένη ανάρτηση

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Καπιτώλιο, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τον εξτρεμισμό, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, κάλεσε τον Λεμπρόν Τζέιμς να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το -πασίγνωστο πλέον- tweet, που έκανε.

Το επίμαχο ποστάρισμα είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα, μετά το θάνατο της 16χρονης Μακία Μπράιαντ (από πυροβολισμούς λευκού αστυνομικού, στο Οχάιο των ΗΠΑ) και λίγο μετά την ιστορική ετυμηγορίας στις ΗΠΑ, στη δίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν (κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα).

Ο ηγέτης των Λέικερς πόσταρε τη φωτογραφία του αστυνομικού, Νίκολας Ρίερντον, αναφέροντας «είσαι ο επόμενος # απόδοση ευθυνών» αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι ο επόμενος που θα καταδικαστεί μετά τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.

Click4more: Ο Λεμπρόν Τζέιμς διέγραψε οργισμένο tweet: «Ζητώ απεγνωσμένα περισσότερη απόδοση ευθυνών»

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αναγκάστηκε να κατεβάσει το συγκεκριμένο tweet και να.. δικαιολογηθεί, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του και να τον κατηγορήσουν για υποκίνηση βίας  και ρατσισμό.

Το θέμα έφτασε μέχρι και το Καπιτώλιο. Κατά τη διάρκεια ομιλίας, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τον εξτρεμισμό, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Τζον Κένεντι, κάλεσε τον Λεμπρόν Τζέιμς να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το -πασίγνωστο πλέον- tweet, έχοντας μάλιστα πίσω του το χαρακτηριστικό «τιτίβισμα» του ηγέτη των Λέικερς.

When an Ohio officer used force to rescue a victim, NBA star LeBron James tweeted a picture, saying: “YOU’RE NEXT. #ACCOUNTABILITY.”

Do reactions like this encourage violent extremism?

Well, DHS Sec. Mayorkas said he wouldn’t have posted this. So there’s your answer. pic.twitter.com/tduhfzPf9Q

— John Kennedy (@SenJohnKennedy) May 12, 2021

Μάλιστα, ο γερουσιαστής από την Λουιζιάνα ρώτησε τον γραμματέα εσωτερικής ασφαλείας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, εάν θεωρεί πως η θέση του Λεμπρόν Τζέιμς συμβάλλει στην αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Αμερική.

Ο δεύτερος χαρακτήρισε ως «λάθος» τη διατύπωση και έδωσε την εξής απάντηση. «Το tweet του Λεμπρόν Τζέιμς έγινε με αφορμή το βίαιο περιστατικό, που έλαβε χώρα έξω από ένα σπίτι στην πατρίδα του, το Οχάιο. Τα πλάνα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία έδειξαν το θύμα (Μακία Μπράιαντ) να κυνηγά με μαχαίρι δύο κορίτσια. Ο αστυνομικός, που φαίνεται στην ανάρτηση του Λεμπρόν τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε 4 φορές, σκοτώνοντας την Μπράιαντ. Όταν, όμως, έγινε το ποστ δεν υπήρχε ολόκληρο το βίντεο, φαινόταν μονάχα ότι κάποιος αστυνομικός δολοφόνησε ένα κορίτσι».

Μετά από νέα ερώτηση του Κένεντι, για το εάν ια έκανε ποτέ τέτοιο tweet, ο Μαγιόρκας απάντησε «όχι».

To άρθρο Λεμπρόν Τζέιμς: Γερουσιαστής τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για οργισμένη ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ