29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία δεν στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν θα στείλει τον στρατό του στο έδαφος της Ουκρανίας γιατί αυτό δεν θα λύσει τίποτα.

Ο Λουκασένκο είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει ανάγκη για εμπλοκή του λευκορωσικού στρατού στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε, μπορεί αυτή τη στιγμή να αναπτύξει 35.000 με 40.000 στρατιώτες σε εκείνη την περιοχή, αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία και ότι οι Αμερικανοί φοβούνται μόνο μια πυρηνική σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κυβερνούν την Πολωνία και φοβούνται μόνο τα πυρηνικά όπλα, η χρήση των οποίων, όπως ο ίδιος δηλώνει, θα κλιμακώσει πολύ τη κατάσταση.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε λογικά, να μιλήσουμε δηλαδή για την επίτευξη ειρήνης.

Νωρίτερα, ο Λευκορώσος πρόεδρος έδειξε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας πρέπει να λάβει μέτρα για τον τερματισμό του πολέμου, εάν δεν επιθυμεί την καταστροφή της χώρας και τον θάνατο ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων.

Πηγή: denesen.mk

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ