29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της  Φλώρινας η κατασκευή διυλιστηρίου

Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της Φλώρινας, δίνεται με την δημοπράτηση του έργου κατασκευής ενός διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς.

12χλμ από την πόλη της Φλώρινας, στην παλιά επαρχιακή οδό προς Καστοριά,  το Φράγμα της Τριανταφυλλιάς, αποτελεί την λύση για την υδροδότηση της πόλεως, που βιώνει συχνές διακοπές του πολυτιμότερου αγαθού.

Όλες τις λεπτομέρειες μεταφέρει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη, που  συνάντησε τον καθ’  ύλην αρμόδιο. 

Ο Σωτήρης Βόσδου, αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, εξηγεί πως το φράγμα κατασκευάστηκε για την άρδευση της περιοχής και τώρα θα εξυπηρετεί και ύδρευση της Φλώρινας. Το έργο στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς θα δώσει 1,5 εκατ. κυβικά νερού κατ’ έτος. Η δημοπράτηση των έργων του διυλιστηρίου στο φράγμα και του αγωγού δικτύου σύνδεσης με το δίκτυο της πόλεως, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της Φλώρινας.

Και όμως παρά τα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά, από τις έντονες βροχοπτώσεις και από τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού και να ακολουθήσουν διακοπές στην παροχή του.

σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από την κλιματική κρίση.

Η πρόταση ύψους 18,8 εκατ. κατετέθη στο ταμείο συνοχής και οδεύει προς δημοπράτηση, με άνοιγμα των προσφορών στις 2 Μαρτίου.

Παρά την δημιουργία του φράγματος με σκοπό την άρδευση αυτό δεν λειτουργεί και σύμφωνα με τον κ. Βόσδου έχει υπογραφεί η σύμβαση και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για την άρδευση 18.000 στρεμμάτων στον κάμπο. Λόγω των καιρικών συνθηκών στις αρχές Μαρτίου θα αρχίσουν οι εκσκαφές, και μέσα σε 36 μήνες θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου. Επίσης, αξιοποιείται το φράγμα του Παρορίου, που βρίσκεται δέκα χλμ. ΒΔ της Φλώρινας, ενώ έχει προχωρήσει το 33% του έργου για την στάγδην άρδευση στην Πρέσπα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ