25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μάριος Γιαννάκου: Ο Έλληνας υπεραθλητής που πάτησε στο Έβερεστ

Ο υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου είχε σαν παιδικό του όνειρο να πατήσει στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και το κατάφερε, με πείσμα και υπομονή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, στάθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει κανείς για να καταφέρει μια τέτοια προσπάθεια και να πατήσει στο Έβερεστ.

«Θέλει επιμονή και λίγη εμμονή για τέτοιους στόχους γιατί μιλάμε για οριακές καταστάσεις, οπότε πρέπει να σκάψεις πολύ βαθιά μέσα σου για να βρεις το κίνητρο. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και τύχη. Μιλάμε για μία δίμηνη προσπάθεια, όπου εκεί η μέρα δεν περνά καθόλου εύκολα, υπάρχουν πολλές αρνητικές σκέψεις, οπότε σίγουρα η στοχοπροσήλωση και το να βρεις για ποιο λόγο το κάνεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει στο ταξίδι του:

«Όλοι οι άνθρωποι που επιχειρούν κάτι αντίστοιχο προσπαθούν συνεχώς να βρουν το λόγο για τον οποίο είναι εκεί, γιατί είναι όλα δύσκολα. Κάθε βράδυ έχεις -15 βαθμούς, κοιμάσαι σε δύσκολες συνθήκες».

Για το τι είχε μαζί ταυ σε ένα τέτοιο ταξίδι, πέρα από τον εξοπλισμό του:

«Είχα μαζί μου την ελληνική σημαία, τη σημαία που μου έφτιαξαν τα παιδιά από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του Ερμή Θεοχαρόπουλου που πέρσι έχασε πολύ άδικα τη ζωή του, λόγω έλλειψης εναέριας διάσωσης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ