29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μάτι – φονική πυρκαγιά: «Έφτασα στο Υπόγειο καμένη και βρεχόμουν επί 3,5 ώρες» – Συγκλονιστική μαρτυρία στην ΕΡΤ

Τεσσεράμισι χρόνια μετά την αδιανόητη τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ο εφιάλτης ζωντανεύει στο Εφετείο, μέσα από τις μαρτυρίες των επιζώντων αλλά και των συγγενών των θυμάτων, που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Η Μαρίνα Χριστοφιλοπούλου μιλά αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τις 3,5 δραματικές ώρες που πέρασε κλεισμένη στο υπόγειο ενώ το σπίτι της καιγόταν.

Η ίδια νοσηλεύτηκε 39 μέρες με εγκαύματα από την φονική πυρκαγιά.

«Άκουσα μία απελπισμένη κυριολεκτικά φωνή από γείτονά μου που περνούσε με μοτοσικλέτα: “Κυρία Μαρίνα, κυρία Μαρίνα φωτιά στα σπίτια κάτω από την Μαραθώνος! Φύγε γρήγορα!” – Κατέβηκα σαν βολίδα από την ταράτσα. Πήρα μόνο την τσάντα μου και τα κλειδιά μου και τίποτα άλλο. Δρασκέλισα 4-5 βήματα και βρέθηκα στην Κόλαση – Έφτασα στο Υπόγειο καμένη και βρεχόμουν επί 3,5 ώρες – Αλλά όχι με δύναμη το νερό γιατί κάνει κακό. Πράγματι οι σάρκες έφευγαν με το νερό», λέει στην ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, ο γιος της και δύο εγγόνια της ήταν εγκλωβοισμένοι επί 6,5 ώρες στην παραλία μέχρι που διασώθηκαν από ιδιώτη βαρκάρη.

«Εγώ όλα τα έμαθα με καθυστέρηση. Πολύ αργότερα έμαθα ότι και αυτοί είδαν τον Χάρο με τα δόντια με τα μεγάλα κύματα. Να μπεις παρα μέσα να γλιτώσεις από τα αναμμένα κλαδιά ή να σε παρασύρει το κύμα;» λέει ακόμα η ίδια. 

Στο μεταξύ, σημαντικές ήταν οι καταθέσεις των μαρτύρων που ακούστηκαν στη Δίκη. Η τραγική ιστορία της Βαρβάρας Βουκάκη-Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά, έκανε το ακροατήριο να δακρύσει.

«Γιατί τους αφήσανε; Γιατί αβοήθητους; Δεν είναι ζωή αυτή, όχι χωρίς αυτούς. Η Εβίτα θα ήταν σχεδόν 18 χρονών. Θα προετοιμαζόμασταν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Με τον Γρηγόρη κάναμε πολλά όνειρα για τα παιδιά μας. Κυρία πρόεδρε, πιστεύω σε εσάς, ζητάω από εσάς Δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, τους συζύγους μας, τους ανθρώπους μας» είπε. 

Τις επόμενες μέρες αναμλενονται κι άλλες συγκλονιστικές καταθέσεις, όπως αυτή για τον Σπύρο Σπυρίδη, τον 73χρονο που έκανε ασπίδα το σώμα του για να προστατεύσει τα εγγόνια του.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Μαριελένη Τσουβελεκίδη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ