20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Μέτοχος» σε startup για… σεξουαλικά πάρτι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Βρετανοί φορολογούμενοι κατέχουν πλέον επίσημα μετοχές σε μια εταιρεία που διοργανώνει σεξουαλικά πάρτι.

Ένα κρατικό δάνειο που χορηγήθηκε στις “Killing Kittens” (μια εταιρία γνωριμιών και δικτύωσης ατόμων για σεξουαλικές συναναστροφές που διευθύνεται από γυναίκες) μετατράπηκε σε μετοχικό μερίδιο της εταιρείας, γεγονός που επιβεβαίωσε την Τρίτη η British Business Bank.

Η Killing Kittens, η οποία κορύφωσε τη δράση της στα χρόνια της πανδημίας, διοργανώνει πάρτι ενηλίκων με αυστηρές προδιαγραφές για τα μέλη της σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, εξασφάλισε την επένδυση το 2020 από το Future Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να επιβιώσουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 από την Εμα Σάϊλ , που ήταν συμμαθήτρια της Δούκισσας του Κέϊμπριτζ Κέϊτ Μίντλετον, και διοργανώνει πάρτι μόνο για μέλη σε αποκλειστικούς χώρους όπου αμφισβητούνται τα «καθιερωμένα στερεότυπα φύλου», σύμφωνα με τον ιστότοπό της .

Κατέγραψε αύξηση 330% στην επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και πλέον αυτοαποκαλείται «το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο ενηλίκων».

Κάποια στιγμή, η πανδημία ανάγκασε την εταιρεία να μεταφέρει όλες τις εκδηλώσεις  της στο Διαδίκτυο, γεγονός που επιτάχυνε τα  σχέδια εισόδου της  στη βιομηχανία της σεξουαλικής τεχνολογίας – έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα που περιλαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην ενίσχυση των σεξουαλικών εμπειριών.

Το Killing Kittens έχει τώρα μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να συναντιούνται «για περιστασιακά ραντεβού, φιλία, άτακτους συντρόφους ή μακροχρόνια σχέση», σύμφωνα με μια περιγραφή στην ιστοσελίδα του .

Το Future Fund, το κυβερνητικό “ταμείο για το μέλλον”,  είχε χορηγήσει προηγουμένως στην εταιρεία δάνειο 170.000 λιρών (197.000 ευρώ).

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτοδοτείται από φορολογικά έσοδα παρέχει συνήθως χρηματοδότηση χρέους μεταξύ 125.000 λιρών (144.000 ευρώ) και 5 εκατομμυρίων λιρών (5.7 εκατ. ευρώ) σε εταιρείες, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές.

Η κυβέρνηση έχει πάρει μερίδια σε πολλές άλλες εταιρείες μέσω αυτού του ταμείου. Από αυτόν τον Μάρτιο, 337 μετατρέψιμα δάνεια που είχε χορηγήσει σε εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα μετατράπηκαν επίσης σε ίδια κεφάλαια αφού αυτοί οι παίκτες συγκέντρωσαν περαιτέρω κεφάλαια.

Ερωτηθείς για την επένδυση στο Killing Kittens την Τρίτη, εκπρόσωπος της British Business Bank είπε ότι «οι αιτήσεις που πληρούσαν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας έλαβαν επένδυση».

“Το Future Fund χρησιμοποίησε ένα σύνολο τυπικών όρων με δημοσιευμένα κριτήρια επιλεξιμότητας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος σε δήλωση. “Η διαδικασία παρείχε έναν σαφή, αποτελεσματικό τρόπο για να διατεθεί η χρηματοδότηση όσο το δυνατόν ευρύτερα και ταχύτερα χωρίς την ανάγκη μακρών διαπραγματεύσεων”.

Το Killing Kittens πάντως ,δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Μετά την αρχική επένδυση το 2020, η Εμα Σάϊλ είχε δηλώσει αστειευόμενη ότι δεν είχε «φανταστεί ποτέ τον Μπόρις ως σύντροφο στο κρεβάτι», αναφερόμενη στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Η εταιρεία, η οποία αποτιμάται σε περίπου 15 εκατομμύρια λίρες, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει περισσότερα από 180.000 μέλη αν και μόνο ένα μικρό μερος από αυτούς συμμετέχει στα πάρτι που διοργανώνει.

Πηγή: CNN Business

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ