19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μίλησαν για τον καρκίνο του μαστού. Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Φουρνά Ευρυτανίας

Με στόχο να αναδείξει την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας οργάνωσε εκδηλώσεις σε Καρπενήσι και Φουρνά.

«Ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα ‘μάθε, πρόλαβε, αντιμετώπισε’», είχε ως θέμα η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη Φουρνά Ευρυτανίας, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, με συνδιοργανωτές τον σύλλογο «Αγώνας Ζωής», τον Σύλλογο Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς και τον Δήμο Καρπενησίου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας, κα Ανθή Μουλιανίτη, αναφέρθηκε στον σκοπό ίδρυσης και στις δράσεις του «Αγώνα Ζωής», εστιάζοντας ιδιαίτερα στην έναρξη (ήδη από το καλοκαίρι) λειτουργίας του σπιτιού φιλοξενίας Ευρυτάνων καρκινοπαθών στην Αττική. Για την αξία της πρόληψης στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού μίλησε η κα Νεκταρία Χαλκιά, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600. Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς, διαβάζουμε: «Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Αγώνα Ζωής για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερα την πρόεδρο κα Μουλιανιτη Ανθή και την Ιατρό γυναικολόγο και πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ευρυτανίας κα Χαλκια Νεκταρία, που βρέθηκαν κοντά μας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στη Φουρνά, δίνοντας το μήνυμα ‘ΟΧΙ στον καρκίνο, ΝΑΙ στην πρόληψη και τη ΖΩΗ!’. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Επίσης κοντά μας ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης Γιάννης με τον οποίο συζητήσαμε προτάσεις για ένα πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης για θέματα υγείας. Πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση όλων όσων βρέθηκαν στη πλατεία του χωριού· ευχαριστούμε επίσης την κα Μυρτώ Συρούκη για τα υπέροχα γλυκίσματα που κεράσαμε!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ